Honda Goldwing je fakt poriadne vybavená motorka – veď posúďte sami. Má automatickú prevodovku, systém Štart/Stop, viacero režimov jazdy vrátane špeciálneho určeného pre jazdu v daždi.  A pripojiť si môžete aj iPhone a využiť potom Apple CarPlay.

Jazda na tejto motorke je naozaj zážitok, ale vyžaduje aj isté skúsenosti. Motorka Honda Goldwing má viac ako 360 kg a manévrovať s ňou vyžaduje trochu cviku a tiež rešpektu. Zároveň vy na tejto motorke budíte rešpekt a prakticky máte právo prednostnej jazdy. To sa na uliciach Bratislavy celkom hodí.

V režime šport sa mení na agresívnu šelmu a po pridaní plynu sa musíte dobre držať riadiel. Motor s objemom 1800 cm3 je riadne cítiť. Režim Tour je štandardný a s ním je jazda v podstate pokojná.

Výborná je možnosť nastavenia polohy predného ochranného štítu, ktorá sa ovláda pomocou špeciálnej páčky. Je to kompromis medzi tým, ako ste na motorke sklonený a ako pohodlne sa a motorke vozíte. Samozrejme, má to aj dopad na spotrebu motorky.

Centrom ovládania je prehľadný farebný displej s ponukou, nad nádržou je potom systém mechanických tlačidiel, ktorý plnohodnotne funguje vtedy, keď nie je motorka v pohybe. Ak je motorka v pohybe, funkciu väčšiny tlačidiel preberá systém tlačidiel pri ľavej ruke. Na displeji vidíte aj údaje z palubného počítača. Na pravej strane potom vidíte údaj o zaradenom režime jazdy a tiež je tu údaj o rozložení hmotnosti (samotný jazdec bez batožiny, jazdec s batožinou, dva cestujúci bez batožiny a s batožinou).

Takto sa pohybujete v menu, dá sa aj ovplyvniť zaradený rýchlostný stupeň, ak je zaradená automatická prevodovky. Výborný je systém na polohovanie motorky smerom dopredu a dozadu. Pri motorke, ktorá má takúto hmotnosť je to príjemný spôsob ako napr. motorkou cúvať do kopca. Pri odstavení Honda Goldwing je možné použiť aj ručnú brzdu. Zadné operadlo pre spolujazdca je pohodlné, nachádzajú sa tu aj výkonné reproduktory.

Batožina sa dá uložiť do postranných priestorov alebo do hlavného zadného kufra. Tu nájdete aj port na pripojenie smartfónu a možnosť jeho nabíjania. Smartfón sa dá s Honda Goldwing bezdrôtovo prepojiť cez Bluetooth. Táto časť kufra je aj chladená.

Spotreba benzínu bola pri našom teste 5,4 litra/100 km a s motorkou sme realizovali testovaciu trasu vyše 500 km. Zažili sme rôzne typy počasí, konštatujeme, že motorka je stabilná aj počas dažďa. Režim Sport zaraďte až potom, keď budete mať túto motorku už dobre v rukách.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu