Mercedes sa vydal cestou elektrifikácie svojich vozidiel. Model S580e je kombináciou spaľovacieho motora a elektrickej časti.

Základom S 580e je plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo pozostávajúce z 3,0-litrového radového benzínového šesťvalca (M 256), elektromotora a 28 kWh batérie. Batéria sa dá nabíjať aj rýchlonabíjačkou, vo výbave je kábel, ktorý kombinuje 230V, trojfázovú a walboxovú nabíjačku.

Ide o luxusnú limuzínu, ktorá je určená aj na reprezentáciu. V predĺženej verzii si môžete urobiť z miesta vzadu v podstate pohodlné lôžko. Vnútorný priestor sme mali v koženej výbave s ambientným podsvietením a viaczónovou automatikou klimatizáciou.

Mercedes S580e
Mercedes S580e

Trieda S sa sústreďuje na bezpečnostné technológie a pohodlie celej posádky. Kombinuje koncepciu ovládania MBUX s luxusnými materiálmi. Špeciálnou kategóriou je inteligentné svietenie s matrixovými LED svetlometmi DIGITAL LIGHT.

K dispozícii je aj bezkľúčové otváranie s vysúvateľnými kľučkami. Koncepcia miesta pre cestujúcich vzadu je inšpirovaná obývačkou s veľkorysým priestorom. Z hľadiska jazdy zaujme natáčacia zadná náprava. To umožňuje obratnosť inak skutočne dlhej limuzíny aj v meste.

Všetky podrobnosti nájdete v našej videorecenzii.

Odhadovaná cena testovaného vozidla je 130 000 eur, model práve prichádza na náš trh.

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu