Toto je zostava formátu 2.0, hoci na počiatku sme mali dojem, akoby bola pred nami konfigurácia so samostatným basovým meničom.

Ide o vhodný doplnok pod TV. Tomu odpovedá aj jeho návrh a je určený práve na to, aby ste naň položili televízor. Po stranách predného panelu sú výškové a basové meniče. Kto chce trochu industrializovať dizajn, má možnosť dať dole predný kryt.

Ten chráni meniče pred prípadným poškodením. Medzi nimi je dotykový panel na priame ovládanie vstupov, hlasitosti alebo prechádzanie medzi skladbami. Na tento účel je vhodné použiť diaľkové ovládanie, ktoré je dodávané spolu s reproduktorom. Je podstatne menšie ako to od TV, takže si ich nebudete mýliť. Využiť môžete viac vstupov. Dva AUX, jeden v režime RCA stereo a takisto aj optický kábel.

Prepojenie s bežnými zariadeniami je cez 3,5 mm konektor. Pri spojení s počítačom alebo mobilným telefónom sme využili prepojenie cez Bluetooth. Komplet šasi je z HDAA dosky, čo je zmes dreva a umelých vlákien. Dva 1″ výškové meniče sú z hodvábneho poťahu, basové sú z aramidového vlákna.

To je materiál využívaný v leteckom priemysle alebo pri nepriestrelných vestách. Je nevodivý, má vysokú pevnosť a je vysoko nehorľavý. Celkovo je konštrukcia poriadne pevná a vďaka HDAA doskám aj ľahká. Ideálne dimenzované pre väčšiu hmotnosť na svojom povrchu.

Poďme na hudobnú stránku. Dynamika basov je v tomto prípade úplne jasná. Zostava vie svojím zvukom pomýliť a tvári sa silnejšie, než by reálne bola. Znesie vyššie aj nižšie hlasitosti pri zachovaní odpovedajúcej kvality zvuku. Páčila sa nám najmä vyvážená reprodukcia, ktorú nebolo treba neustále korigovať. Jedinú výhradu máme k mierne strateným výškam, viac sa do popredia dostávajú stredy.

Hodnotenie:

+ výborný pomer cena / kvalita zvuku, vstupy, ovládací panel, stabilita zvuku, dynamika basov
– menej výrazné výšky

Cena: 179,99 EUR
Zapožičal: Nedis

Verdikt

Thonet & Vander Grund Bluetooth je reproduktor určený do obývačky ako doplnok k TV. Tomu odpovedá dizajn aj celková pevnosť reproduktora. Hodí sa na virtualizovaný 5.1 zvuk. Až na mierne zastrené výšky hrá veľmi dobre a budí dojem zostavy so samostatným subwooferom.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreThonet & Vander Kugel Bluetooth
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]40 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]80
Aux ináno + RCA
Bluetooth2.1
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniediaľkové ovládanie, vstupy, hlasitosť, zvuk, skladby
VyhotovenieHDAA doska
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]179,99

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.