Pôvodná verzia TicWatch Pro bola predstavená pred vyše rokom.

V tom čase tento model prišiel so zaujímavým konštrukčným riešením, pri ktorom sa využívajú dva displeje pre čo najdlhšiu životnosť batérie. Všetko je samozrejme zabalené do prémiového dizajnu, vrátane fitness funkcií. 

Najnovší počin výrobcu pridáva k označeniu Pro aj písmená 4G/LTE, takže s novými hodinkami je možné aj telefonovať v rýchlej 4G sieti. Okrem nového vzhľadu a remienka majú TicWatch Pro 4G/LTE aj automatickú detekciu tréningu s monitorovaním srdcovej frekvencie. Namerané hodnoty je potom možné prezerať v aplikácii TicHealth.

Nové TicWatch Pro si zachovávajú unikátny dizajn s dvoma displejmi, ktorý podľa potreby využíva buď  AMOLED alebo FSTN LCD displej. Ten na svoje fungovanie potrebuje minimálny výkon a je dokonale viditeľný na priamom slnečnom svetle, zatiaľ čo AMOLED displej sa používa pre zobrazovanie operačného systému Wear OS. Základný režim využíva FSTN LCD displej a dokáže sledovať kroky, čas a monitoruje tepovú frekvenciu. So všetkými vypnutými smart funkciami môžu TicWatch Pro 2019 vydržať na jedno nabitie až 30 dní.

Nové TicWatch Pro majú zabudovanú eSIM, takže sa môžu pripojiť aj k mobilným dátam. Hodinky podporujú aj funkciu Zdieľanie čísel a Synchronizáciu do cloudu, takže je možné prijímať hovory, textové správy a upozornenia aj v čase, keď nemáte telefón pri sebe. TicWatch Pro 4G/LTE sa dajú zakúpiť cez Amazon za cenu 279 dolárov. Hodinky je možné pripojiť aj pomocou Wi-Fi, Bluetooth a vďaka NFC je možné využívať aj Google Platby.

Podľa papierových špecifikácií smart hodinky majú aj jednu nevýhodu, ktorou je staršia čipová sada pre nositeľnú elektroniku. Oproti predchodcovi majú TicWatch Pro 4G/LTE dvojnásobok pamäte RAM (aktuálne 1 GB), takže oproti modelu 2018 očakávame výrazné zlepšenie výkonu a plynulosti.

Prekvapením je aj chýbajúce monitorovanie spánku a aktuálne nevieme, či je táto absencia funkcie trvalá alebo ju Mobvoi plánuje opätovne pridať v ďalšej OTA aktualizácii. Hoci spoločnosť Google má snahu o neustále zlepšovanie svojho OS pre inteligentné hodinky, stále zaostáva za operačnými systémami Tizen od Samsungu a Watch OS od Applu.

Zdroj: Mobvoi

Prečítajte si aj:

Qualcomm vyvíja úplne nový čip pre inteligentné hodinky. Snapdragon Wear 429 prinesie očakávaný nárast výkonu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.