Väčšina spoločností, ktoré aktuálne vyrábajú zariadenia s WearOS sú módne značky a spoločnosti pre životný štýl.

Tieto spoločnosti nie sú príliš inovatívne, pokiaľ sa jedná o spotrebnú elektroniku. Spoločnosť Mobvoi sa snaží tento trend zmeniť. Po predstavení prvej generácie TicWatch, ktorá sa uviedla na trh minulý rok, spoločnosť teraz odhalila model TicWatch Pro so zaujímavým transparentným LCD displejom.

FSTN displej šetrí energiu, pokiaľ sú hodinky v ambient režime.

TicWatch Pro sú štandardnými smart hodinkami so systémom Wear OS. K dispozícii je okrúhly OLED displej, ktorý zobrazuje všetky informácie, ktoré očakávate od smartwatch. Dobre poslúžia na informovanie o prijatých notifikáciách. Samozrejmosťou je aj možnosť personalizácie prostredia a štýlu pozadia.

V ambient režime väčšina hodiniek používa na predĺženie životnosti batérie OLED technológiu, ale Mobvoi pridal FSTN monochromatický LCD displej, ktorý sa nachádza nad OLED panelom. Ten je aktívny iba v ambient režime.

Pokiaľ hodinky aktívne nepoužívate, LCD displej sa rozsvieti a zobrazí digitálne prostredie s časom a niekoľkými ďalšími informáciami. Toto prostredie nie je z tých najkrajších. Skôr ide o klasické zobrazenie digitálneho času na ktorý ste zvyknutí z bežných digitálnych hodiniek.

Akonáhle klepnete, alebo inak prebudíte hodinky, displej FSTN sa vypne a stáva sa transparentným, aby sa OLED panel mohol znova zapnúť. Spoločnosť Mobvoi pripravila v nastaveniach aj voľbu „základného“ režimu, ktorý vypína všetky funkcie Wear OS a používa iba modul FSTN. Hodinky môžu v tomto režime fungovať celé týždne.

Spoločnosť Mobvoi v Číne iba oficiálne predstavila zaujímavé TicWatch Pro, pričom dúfa, že hodinky uvedie v blízkej budúcnosti aj na americký a európsky trh. Cenovka by nemala byť nižšia ako 300 € a očakáva sa aj verzia s podporou LTE.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Huawei Watch 2 LTE – inteligentné hodinky s bezkontaktným platením

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.