Pomôže aplikácia MacroDroid pre Android.

Pokiaľ vlastníte inteligentné hodinky so systémom Android Wear, možnože vás irituje fakt, že väčšina z nich neobsahuje senzor svetla a teda neponúka možnosť automatickej zmeny jasu. Je to škoda a to najmä počas slnečných dní, kedy obvykle potrebujete mať nastavenie jasu na maximum, aby boli hodinky čitateľné aj vonku.

Nakoľko nie je ovládanie hodiniek so systémom Android Wear vždy pohodlné a nastavenie jasu vyžaduje interakciu s viacerými obrazovkami nastavení, neustále menenie intenzity jasu je otravné. Našťastie môžete využiť senzor svetla vo vašom smartfóne – ten v kombinácii s aplikáciou MacroDroid použijete na automatickú zmenu nastavenia jasu hodiniek.

Postup je jednoduchý. Stačí si do telefónu nainštalovať aplikáciu MacroDroid, ktorá sa automaticky zosynchronizuje aj s hodinkami. Následne ju na hodinkách aktivujte a nastavte si podmienky v telefóne. My sme si zadefinovali niekoľko podmienok, ktoré automaticky menia intezitu jasu na úroveň 2, 4 a 6. Ak máte hodinky s intenzitou od 1 do 5, v rámci aplikácie MacroDroid si vždy prirátajte k danej hodnote + 1.

Nastavenie automatickej zmeny jasu hodiniek Android Wear pomocou aplikácie MacroDroid pre Android krok za krokom 

Pri vytváraní podmienok si vyberte ako podmienku možnosť Ligh Sensor. My sme zvolili tieto nastavenia:

pokles na 120 lx – nastavenie jasu 2
nárast na 400 lx – nastavenie jasu 2
pokles na 500 lx – nastavenie jasu 4
nárast na 1000 lx – nastavenie jasu 4
pokles na 1500 lx – nastavenie jasu 6
nárast na 2000 lx – nastavenie jasu 6

Je pravdepodobné, že by sa podmienky dali zadefinovať aj optimálnejšie. Tieto nastavenia nám však vyhovujú a fungujú podľa očakávaní.

MacroDroid využijete aj pre iné účely. Ďalšie podmienky, ktoré sme si zadefinovali, je automatické vypínanie Wi-Fi a Bluetooth pripojenia v noci, ako aj aktivácia režimu Nerušiť a automatický návrat do normálnu každé ráno. MacroDroid ponúka naozaj veľa možných podmienok a akcií, túto aplikáciu odporúčame preštudovať podrobne.

App Store

MacroDroid v obchode Google Play

Prečítajte si aj:

6.0 + 1 tipov a trikov pre Android Marshmallow

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit