Stačí niekoľko detailov a telefón sa vám bude lepšie používať.

Na pohľad samozrejmé nastavenia a predvoľby, no mnohí z vás netušia, že rozhranie takéto niečo ponúka. Niektoré sú viditeľnejšie viac ako tie skryté, no minimálne sa o nich niečo dozviete v súvislostiach.

Odporúčame ich aj tým z vás, ktorí máte smartfóny iných značiek a podobné možnosti nájdete aj u nich. Nebude to však pravidlom, najmä na smartfónoch s čistým Androidom bude ponuka možností a „zlepšovákov“ chudobnejšia.

Zväčšite si ikony

Štandardná veľkosť ikon môže byť pre niekoho malá alebo príliš veľká. Rozostupy medzi nimi zostanú pôvodné, avšak dá sa upraviť ich vzhľad. Podržte prst na prázdnom mieste hlavnej obrazovky a zobrazí sa menu na úpravu Domovskej obrazovky.

Stlačte tlačidlo Nastavenia a v zobrazenom menu položku Viac. V zobrazených nastaveniach nájdite položku Veľkosť ikony a nastavte si ich podľa seba.

Automatické vypnutie telefónu

Môžete šetriť energiu, keď telefón nepotrebujete, napríklad keď spíte. Netreba ho dávať do leteckého režimu. Ten by ste mohli zabudnúť vypnúť a neprijímali by ste hovory ani notifikácie z on-line aplikácií.

Časovač vypnutia a zapnutia je ideálna vec. Telefón sa na vami stanovený čas vypne a následne sa zapne a uvedie do štandardnej pohotovosti.

Kde hľadať: Nastavenia – Batéria a výkon – Automaticky zap./vyp.

Relaxujte

V obchode Google Play nájdete mnoho aplikácií, ktoré vám budú púšťať zvuky mora, lesu alebo napríklad dažďa. Toto ale máte priamo v smartfóne od Xiaomi. Nájdete ich v aplikácii Hodiny v sekvencii odpočítavania. Vybrať si môžete z celkovo piatich zvukových sprievodov, ktoré budú dopĺňať odpočítavanie.

Je to príjemná forma relaxácie a doplnok k inak bežnému časovaču. Môžete si z toho spraviť rituál a namiesto odpočítavania činnosti si takto ciele nedávať žiadne činnosti a namiesto toho relaxovať. Ťuknite na ikonu vtáčika.

Prečítajte si aj:

Ako zastaviť vypínanie aplikácií na telefónoch Xiaomi?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.