Motorola prináša vo svojich telefónoch vylepšený balík softvérových funkcií Moje používateľské prostredie.

Moto Tipy vám ukážu ako nájsť skratky na dôležité funkcie, ako získať informácie o nových aplikáciách alebo pomoc s nastavením zariadenia. Najnovšia aktualizácia Moto Tipy sa zameriava na štyri nové kategórie

Čo je nové: Pomáha vám porozumieť najnovším funkciám systému Android a dostupným nastaveniam, ako sú veľkosť písma a displeja, úprava farieb a pohybu. Cieľom špecializovanej aplikácie Moto Tipy je zvýšiť povedomie a viditeľnosť týchto funkcií systému Android. Motorola využíva funkcie, ktoré prináša samotný operačný systém Android od Google a nekopíruje ich.

Pomáha používateľom orientovať sa vo všetkých najnovších funkciách systému Android

Pomáha používateľom orientovať sa vo všetkých najnovších funkciách systému Android. Zdroj: Motoirola

Čo je nové tiež zdôrazňuje nové inovatívne funkcie. Motorola sa nedávno stala prvým výrobcom mobilných telefónov, ktorý plne podporuje domorodé jazyky, ktorými sa hovorí v Amazónii. Jazyky Kaingang a Nheengatu sú teraz k dispozícii v zariadeniach moto g100, moto g50 a Motorola zariadeniach, ktoré podporujú Android 11.

Začíname: Funkcia vás prevedie základmi používania nového zariadenia Motorola. Od podrobného sprievodcu, cez nastavenie prihlásenia pomocou odtlačkov prstov až po registráciu vášho hlasu na využitie handsfree s Asistentom Google.

Začíname opisuje základy používania zariadenia

Opisuje základy používania zariadenia. Zdroj: Motorola

Moto Základy: Pripomína vám funkcie od Motoroly, ako napríklad gesto dvojitého mávnutia zápästím na rozsvietenie baterky alebo otočenie zápästia na otvorenie fotoaparátu pomocou Moto Akcie. Zdôrazňuje tiež funkcie špecifické pre dané zariadenie.

Moto Základy zvýrazňujú funkcie špecifické pre dané zariadenie a tiež dobre známe gestá Moto

Zvýrazňuje funkcie špecifické pre dané zariadenie a tiež dobre známe gestá Moto. Zdroj: Motorola

Fotoaparát: Predstavuje špecifické funkcie fotoaparátu a ukáže vám, ako ich používať.

Fotoaparát naučí lepšie fotiť

Ukazuje, ako používať pokročilé funkcie fotoaparátu konkrétneho zariadenia, ako sú napríklad Automatické snímanie úsmevu, Portrét gestami a Nočné videnie. Zdroj: Motorola

Napríklad je to Automatické zachytenie úsmevu, Portrét pomocou gesta alebo úplne nová funkcia v režime Duálne snímanie na moto g100. Tá umožní súčasne nahrávať pomocou zadnej časti a selfie fotoaparátom.

moto g100 režim Duálne snímanie

moto g100 režim Duálne snímanie. Zdroj: Motorola

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.