K dispozícii bude 5 modelov vozidiel.

Turecko nie je veľmi známe svojim automobilovým priemyslom. To by sa však mohlo zmeniť po predstavení nového elektromobilu strednej triedy od prvej domácej tureckej automobilky TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girisim Grubu). Nové SUV nesie názov C-SUV a jeho debut sa uskutočnil v IT Valley v meste Gebze. Na udalosť upozornil portál motor1.com.

Elektromobil príde na trh v roku 2022 s plne elektrickou hnacou sústavou, ktorá sľubuje pôsobivý výkon a nízke náklady na vlastníctvo. Tento elektromotor bol vyvinutý výlučne inžiniermi spoločnosti TOGG. Zákazníci si budú môcť vybrať z dvoch rôznych zostáv batérií. Menšia zostava sľubuje dojazd 300 km, zatiaľ čo väčšia až 500 km na jedno nabitie. Rýchle nabíjanie umožní dosiahnuť 80% kapacity batérie v čase iba 30 minút. TOGG poskytne na batérie 8-ročnú záruku.

Základné modely ponúknu jeden elektrický motor na zadnej náprave s výkonom 200 koní. Model s dvoma motormi poskytne vozidlu pohon všetkých štyroch kolies s výkonom až 400 koní. Spoločnosť TOGG pracovala na dizajne C-SUV s účelom prilákať nielen zákazníkov z Turecka, ale aj z iných krajín.

TOGG C-SUV

TOGG C-SUV. Zdroj: motor1.com

Dizajn je inšpirovaný anatólskou kultúrou, najmä tulipánom. Dizajnéri vytlačili kvetinový motív na mriežke a tiež na kolesách, aby zdôraznili spojenie vozidla s Tureckom. Nezávislé vzpery umiestnené na prednej náprave optimalizujú pohodlie a výkon, zatiaľ čo integrovaný nezávislý systém odpruženia zadnej nápravy ponúka športový charakter a citlivú jazdu s presnou manipuláciou.

Vozidlu nechýbajú asistenčné služby, medzi ktoré patrí napríklad tzv. “pilot pomalej premávky”. Systém zníži zaťaženie na vodiča, a poskytne mu tak čas na využitie inteligentných funkcií vo vozidle. Nové služby budú dostupné s aktualizáciami a s pokrokom bezdrôtovej technológie 5G.

Podľa spoločnosti by malo v budúcnosti vozidlo používať aj pokročilé algoritmy sledovania očí a trojrozmerné holografické zobrazovacie technológie. Vďaka tejto technológii bude mať vodič nielen pohodlnejšiu a bezpečnejšiu jazdu, ale aj prístup ku všetkým ďalším informáciám o ceste a životnom prostredí.

Cieľom spoločnosti TOGG je uviesť C-SUV na trh v roku 2022, pričom ďalšie podrobnosti by sa mali objaviť s blížiacim sa dátumom.

TOGG C-SUV

TOGG C-SUV. Zdroj: motor1.com

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj a fotografie: motor1.com

Prečítajte si aj:

Tesla dostala konkurenciu: Elektromobil Byton má futuristický interiér, do výroby pôjde koncom roka

Nechajte nám správu