Pôjde o nadstavbu k DVB-T vysielaniu.

Spoločnosť Towercom zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky analógovým a digitálnym televíznym a rozhlasovým signálom. Používateľom umožňuje sledovať niekoľko TV kanálov zadarmo prostredníctvom služby volnatelka.sk a ďalšie TV kanály ponúka cez prémiový balík plustelka.sk.

Towercom chce najnovšie konkurovať poskytovateľom digitálnych a káblových televízií aj z hľadiska pokročilých funkcií nelineárnej TV. Preto pripravuje službu, ktorú plánuje spustiť v priebehu 3 mesiacov. Nová služba umožní používateľom využívať funkcie, ako je pretáčanie práve sledovanej TV relácie, prístup k TV archívu a video na požiadanie (videopožičovňa).

Nová služba bude v praxi fungovať ako nadstavba k existujúcemu DVB-T vysielaniu a používatelia budú k jej používaniu potrebovať samostatný set-top box, ktorý bude možné kúpiť v sieti partnerov. Towercom pripravuje aj mobilné aplikácie a hoci zatiaľ nedefinuje podrobnejšie detaily novej služby, do leta by ju chcel spustiť v úvodnej prevádzke.

Prečítajte si aj:

Towercom a RTVS štartujú novú éru digitálneho rozhlasového vysielania, prichádza T-DAB+

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit