Testovali sme Corollu vo verzii Trek, ktorej názov je spojený s bicyklami značky Trek. Nebojí sa terénu a pritom dobre vyzerá.

Navyše je to hybrid, pričom ho nemusíte niky nabíjať. Nabíja sa pri brzdení a je to kombinácia 2-litrového benzínového a elektrického motora. Ocenili sme 17-palcové disky, podvozok je zvýšený voči štandardu o 20 mm. Tiež sú tu prahové lišty a obrovský batožinový priestor, po sklopení operadiel pre cestujúcich vzadu je to 1591 litrov. Celkový výkon je 184 koní a prevodovka je automatická e-CVT.

V kabíne Toyota Trek Hybrid 2.0 e-CVT

V kabíne Toyota Trek Hybrid 2.0 e-CVT

Z hľadiska jazdných asistentov je tu takmer všetko s výnimkou stráženia auta v jazdnom pruhu. Nám sa veľmi páčili sedadlá a celkový komfort vo vozidle. Na druhej strane štandardný Toyota multimediálny systém už vyžaduje skutočný upgrade na súčasné trendy. Ocenili sme bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu.

Systém na sledovanie rozloženia energie v Toyota Trek 2.0 Hybrid e-CVT

Systém na sledovanie rozloženia energie v Toyota Trek 2.0 Hybrid e-CVT

Pri našom teste sme namerali celkovú spotrebu okolo 5,4 litra/100 km v normálnom režime a 5,7 litra/100 km v športovom. Corolla Trek je v športovom režime skutočne dynamické auto. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je za 8,1 sekundy. Overili sme si, že Trek dokáže prejsť aj náročnejšiu trasu. Veľmi dobre funguje aj automatické prepínanie tlmené/diaľkové svetlá. Cena testovaného vozidla je 29 770 eur.

Galéria

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu