Toyota RAV4 určite nie je lacné auto. Je to však zážitok, voziť sa v ňom a má prakticky všetko, čo budete potrebovať. Prináša efektivitu prevádzky s tým, že viac ako 70 km prejdete na čistú elektrinu a ak sa vám minie energia v batérii, pokračujete ďalej na 2,5 litrový benzínový motor bez obmedzovania.

Wallbox je v cene auta

Je to plug-in-hybrid, teda môže ho nabíjať nielen brzdením, ale aj doma z elektrickej zásuvky alebo z wall-boxu. Dobrou správou je, že v cene vozidla je už walbox stanica aj s 3 metrovým káblom a ak si ju máte kde zabudovať (garáž, parkovacie miesto v práci), je to pre vás veľká výhoda. Jazdíte naozaj úsporne.

Výkonu na rozdávanie

Na dizajne sa nám, páčia výrazné prelisy a charakteristické detaily. Páčil sa nám obrovský batožinový priestor. V bielej perleťovej farbe s čiernou strechou vyzerá RAV4 úžasne. Toyotu RAV4 sme testovali s motorom 2.5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 222 koní v prípade pohonu 4×4. Práve tu dosiahnete naozaj výrazné zrýchlenie a výborné jazdné vlastnosti.

Toyota RAV4 s perleťovou farbou a čiernou strechou

Okrem toho je Toyota RAV4 je k dispozícii s motorom 2.5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 218 koní a pohonom 4×2. Počas testu sme s využitím hybridného pohonu jazdili na 80 % na čisto elektrickú energiu. To predovšetkým v meste.

Cena Toyota RAV4 začína na 26 490 eur, testované vozidlo bolo vo výbavovej verzii Selection s dodatkom VIP a malo perleťovú farbu. Výsledná cena bola okolo 58 000 eur. To je však naozaj maximálna výbava, kde je naozaj všetko.

Fotogaléria:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu