Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Integrácia viacerých obrazoviek naraz, skladateľné smartfóny či úplne nová, vylepšená realita.

Globálny trh s hernými aplikáciami rastie každým rokom a kľúčoví hráči v oblasti vývoja hier sa spoločne s výrobcami hardvéru predbiehajú v tom, kto prinesie viac inovácií. Pozreli sme sa na trojicu trendov, ktoré predznamenávajú, ako bude vyzerať mobilný gaming v nie až tak vzdialenej budúcnosti.

Hry pre viac obrazoviek

Výhody hrania na viacerých obrazovkách sú počítačovým hráčom dobre známe už roky. Najnovšie tento trend expanduje aj do oblasti mobilných hier, kde sa objavujú hry špeciálne navrhnuté tak, aby mohli hráči získať viacero pohľadov prostredníctvom prepojenia smartfónu a externej obrazovky. Príkladom je hra Chronicle of Infinity, ktorú vyvinula spoločnosť Perfect World.

Ide o dobrodružnú bojovú hru, ktorá integruje súpravu Cast + Kit od Huawei. Jej účelom je fragmentovať herné scény a preniesť ich nielen na smartfóny, ale aj na televízne obrazovky hráčov.

Tzv. multiscreenové hry nielen maximalizujú vizuálne a zvukové efekty hry, ale tiež umožňujú vylepšené ovládanie, efektívnejšiu kontrolu bojovej situácie a širšie strategické zobrazenie bojísk. Hru Chronicle of Infinity nájdete exkluzívne v obchode Huawei AppGallery.

Skladacie smartfóny

Zobrazenie hry na ďalšom externom displeji logicky vychádza z limitovanej veľkosti obrazovky smartfónu. Nie je preto prekvapením, že jeden z najsledovanejších trendov posledných rokov – skladacie smartfóny – zasiahol aj do oblasti mobilných hier. Keďže displej smartfónu Huawei Mate Xs v rozloženom stave pripomína tablet, dokáže ponúknuť hráčom nové možnosti.

Túto inováciu v praxi reprezentuje hra ReEvolve, za ktorou taktiež stojí vývojárske štúdio Perfect World. Skladací displej Huawei Mate Xs umožňuje hráčom ľahšiu manipuláciu s postavami, a zároveň sprístupňuje špeciálne funkcie, ako napríklad budovanie virtuálneho sveta z “vtáčej perspektívy”.

Ďalšou výhodou Mate Xs je, že na ňom ReEvolve umožňuje režim rozdelenej obrazovky: na spodnej obrazovke môžu hráči budovať svoj virtuálny svet, zatiaľ čo horná obrazovka poskytuje pohľad zhora nadol. Pomáha tak hráčovi získať lepší prehľad o celej situácii.

Rozšírená realita

Integrácia prelomovej technológie rozšírenej reality (AR) významne oživila mobilné hry, rovnako ako očakávania samotných hráčov. AR hry totiž využívajú prednú kameru smartfónov na skenovanie postavy, držania tela či výrazov tváre hráčov a prenášajú ich na herné postavy, vďaka čomu je hranie realistickejšie a zábavnejšie.

Spoločnosť Perfect World v súčasnosti ako globálny vývojár distribuuje mobilné, konzolové a cloudové hry s rozšírenou realitou do viac ako 100 krajín a regiónov celého sveta.

Vďaka partnerstvu Perfect World s obchodom Huawei AppGallery, ktoré firmy oznámili tento rok, si môžu inovatívne hry dopriať aj používatelia nových, tzv. AG smartfónov Huawei. V nich sú obchod Play a ďalšie služby od Googlu nahradené riešeniami priamo od výrobcu a AppGallery je prvou voľbou pre inštaláciu aplikácií.

Značky: