Už 2. februára predstaví talianska spoločnosť Piaggio Fast Forward osobného robota, ktorý má náš život spraviť opäť o niečo pohodlnejším.

Koncern Piaggio Group bol doposiaľ známy najmä v segmente malých nákladných motorových vozidiel či cestných skútrov, vďaka výrobe ikonickej Vespy. Len nedávno padlo rozhodnutie, že začne vyrábať ekologickejšie elektrické Vespy a v tomto roku sa, pre zmenu, pokúsi preraziť aj v oblasti robotiky. Ešte v roku 2015 vznikla dcérska firma PFF (Piaggio Fast Forward) s cieľom produkcie autonómnych robotov, ktoré majú ľuďom pomôcť pohybovať sa rýchlejšie, lepšie a pohodlnejšie. Prvým produktom PFF je autonómny nákladný robot Gita.

Žiadny vozík, veľký kufor, turistický batoh či nebodaj menšie nákladné auto odteraz nepotrebujete. Na prepravu vášho nákladu je tu Gita, ktorá je schopná úplne sama odniesť takmer 20 kg čohokoľvek len chcete. Či potrebujete presunúť z bodu A do bodu B hokejovú výstroj, kancelárske potreby, alebo dámsku kozmetiku, Gita sa o to postará vždy ochotne a bez odvrávania. Vaše ruky tak budú voľné a budete sa môcť venovať inej činnosti. Transportovať veci bude vedieť buď autonómne, alebo vám bude robiť spoločnosť pri chôdzi v tesnom závese za vami, alebo vedľa vás. Stavaná má byť na každodenné použitie priamo v hustej premávke veľkomesta a nemala by mať žiadny problém pri zdolávaní obrubníkov a rôznych iných prekážok. Ak sa budete potrebovať presunúť rýchlejšie, povedzme na bicykli alebo kolieskových korčuliach, žiadny problém. Gita vie akcelerovať až na rýchlosť 35 km/h a len tak ľahko jej preto neujdete. Všetky ďalšie parametre, vrátane ceny, sa dozvieme už o dva dni na jej oficiálnom predstavení.

Zdroj: Engadged

 

Nechajte nám správu