Počas Elevate Summitu odprezentoval Uber spoluprácu s predstaviteľmi vlád a priemyslu na vybudovaní prvej leteckej siete spolujazdy na svete s elektrickými lietadlami Uber Air.

Okrem toho summit predstavil ďalšie technologické novinky spoločnosti Uber a budúce aktivity – od nových pokrokov v oblasti e-bicyklov a skútrov, cez inovácie v dodávkach potravín v rámci donáškovej služby Eats až po najpokročilejšie autonómne vozidlá.

Volvo a Uber prezentujú samojazdiace vozidlo:

Volvo XC90 SUV je tretím vozidlom, ktoré spolu partneri vyvinuli a prvé vozidlo schopné plne samostatnej jazdy určené na výrobu. Základné vozidlo XC90 je vybavené kľúčovými bezpečnostnými prvkami, ktoré umožňujú Uber jednoduchú inštaláciu jeho vlastného samojazdiaceho systému. Ten umožní prípadné budúce nasadenie samojazdiacich aút v sieti Uber ako služby autonómnej spolujazdy.

Donášku jedla dronmi bude poháňať technológia Uber Elevate a sieť Uber Eats:

Kombináciou inovatívnej technológie spoločnosti Uber Elevate so sieťou a logistickými skúsenosťami spoločnosti Uber Eats rozšíri donáška potravín dronmi kulinárske možnosti zákazníkov a skráti dodacie lehoty. Počiatočná fáza testovania v San Diegu bola zrealizovaná s McDonald’s a v priebehu tohto roka sa rozšíri o ďalších partnerov Uber Eats.

Zdroj: Uber

Prečítajte si aj:

Uber predstavuje letecké taxi: Spustenie komerčnej prevádzky už v roku 2023

Značky:

Nechajte nám správu