Zdá sa, že Uber je prenasledovaný problémami kdekoľvek sa objaví. Medzi spotrebiteľmi obľúbená alternatívna taxislužba bude musieť najnovšie ukončiť svoje podnikanie v Taliansku.

Rozhodol o tom v piatok rímsky súd, ktorý tak dal za pravdu žalobe tradičných taxislužieb. Tie majú, pochopiteľne, Uber v zuboch, nakoľko im odoberá značnú časť klientely a údajne je jeho činnosť v rozpore so zákonom. Uber musí prestať propagovať svoje služby a zastaviť všetky operácie v krajine do 10 dní. Nariadenie sa týka mobilných aplikácií Black, Lux, Suv, X, XL, Select a Van. Ak sa tak nestane, bude musieť zaplatiť pokutu viac ako 10 tisíc dolárov za každý ďalší deň deň po tejto lehote. Taliansky taxikári tak môžu po viacerých štrajkoch a úspešnej žalobe oslavovať víťazstvo nad svojim konkurentom, ktorého cieľom bolo prostredníctvom moderných technológií prepravovať pasažierov lacnejšie a jednoduchšie. Otázne ostáva, či  toto rozhodnutie je víťazstvom aj pre konečného spotrebiteľa.

Talianske zastúpenie Uberu je rozhodnutím šokované a podá voči nemu odvolanie. Firma čelí podobným obštrukciám vo viacerých krajinách. Jej argumentácia, že nie je taxislužbou, ale spolujazdou za príplatok, však v niektorých prípadoch nebola akceptovaná a v niekoľkých krajinách bola preto jej činnosť zakázaná. Uber pôsobí od roku 2015 aj v Bratislave, kde je takisto v nevôli tradičných taxikárov, ktorí proti nemu organizovali viaceré protesty. Aký je váš názor? Súhlasíte s pôsobením Uberu u nás, alebo sa prikláňate skôr k názoru tradičných taxislužieb, že by mal byť tento spôsob prepravy zakázaný?

Zdroj: Engadget

Značky:

Nechajte nám správu