S novou Dacia Spring je elektromobilita dostupnejšia pre všetkých. Mestské vozidlo so vzhľadom SUV je 100 % elektrické. So štedrým priestorom pre 4 dospelých a dojazdom 230 km podľa kombinovaného cyklu WLTP (305 km WLTP City). O necelý mesiac bude v ponuke aj pre slovenských zákazníkov.

Dacia otrasie automobilovým svetom svojím prvým 100 % elektrickým modelom. Kompaktné 4-miestne vozidlo, asertívny dizajn, kompaktné rozmery a nové charakteristické LED svetlomety – Dacia Spring kombinuje svižnosť mestského vozidla so vzhľadom dobrodruha. Na prvý pohľad zaujme zvýšená svetlá výška, robustné predné a zadné nárazníky, ochrana podbehov a strešné lišty, ktoré vozidlu dodávajú vzhľad SUV. Dacia Spring je predstaviteľom prednej línie elektrickej revolúcie.

Dacia Spring je vybavená 100 % elektrickým motorom s výkonom 33 kW, ktorý vďaka absencii radenia ponúka dostatok dynamiky a absolútne plynulú jazdu. Vďaka akumulátorom s kapacitou 27,4 kWh je dojazd v mestskom cykle WLTP až 305 km a v kombinovanom cykle WLTP až 230 km. A navyše, na akumulátory je poskytovaná záruka 8 rokov alebo na 120 000 kilometrov.

Je pre každého

Dacia v spolupráci s reklamnou agentúrou Publics Sonseil vytvorili reklamnú kampaň, ktorá všetkým pripomína filozofiu značky, ktorá spočíva v tom, že v modeloch poskytuje to najpodstatnejšie a sprístupní to všetkým (Exkluzívne pre všetkých). Reklama sa nakrúcala v Madride. Zobrazuje dva paralelné svety, jeden vedľa druhého, ktoré sa ale navzájom nesúdia: jeden je ultra-exkluzívny a druhý všeobecný, vrátane modelu Dacia.

O necelý mesiac sa budú môcť aj slovenskí zákazníci presvedčiť o tom, že Dacia Spring je prvý, skutočne cenovo dostupný elektromobil. V priebehu apríla budú spustené predobjednávky na prvý elektromobil z dielne Dacia. 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu