Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mesiac október je mesiacom kybernetickej bezpečnosti. Pri tejto príležitosti SK-NIC spúšťa ďalšie kolo Akadémie virtuálneho Slovenska.

7 krátkych videí, ktoré budú v priebehu októbra na týždennej báze uverejňované na našom Youtube kanáli spolu s článkami a PDF ťahákom na našom webe virtualno.sk jednoduchou formou vysvetlia hrozby a nástrahy na internete.  Zároveň opíšu mnoho jednoduchých trikov a tipov ako zvýšiť bezpečnosť a zabezpečenie PC, mobilov či prístupov na sociálne siete a maily.

„Technológie a internet vládnu dnešnému svetu. Bez mobilov či počítačov už nevieme existovať v domácnosti, práci, pri športe alebo zábave. Smart zariadenia monitorujú naše zdravie, ale napr. aj stravovanie.

A celému tomu dominuje internet. V tejto sieti si zariadenia odovzdávajú informácie a získavajú dáta pre správne fungovanie.

Toto všetko však vedia aj útočníci, ktorí sa živia získavaním dát, prelamovaním účtov, kradnutím údajov a vydieraním. Internetový čierny trh otáča miliardy EUR, pretože využíva, či skôr zneužíva neznalosť, resp. nízke povedomie ľudí o kybernetickej bezpečnosti a zabezpečení svojej virtuálnej identity.

Už v roku 2020 SK-NIC spustil Akadémiu virtuálneho Slovenska, v ktorej jednoduchou formou prostredníctvom krátkych videí vzdeláva verejnosť.

Aktuálna séria je primárne zameraná práve na bezpečnosť, pretože aj útoky sú čoraz sofistikovanejšie a ťažko rozpoznateľné od reality.

Budeme radi, ak sa videá dostanú k čo najširšej verejnosti a pomôžeme tak nášmu virtuálnemu Slovensku rásť nielen úspešne, ale aj bezpečne,“ povedal Peter Bíro, generálny riaditeľ spoločnosti SK-NIC, ktorá vytvára Akadémiu virtuálneho Slovenska.

Súčasťou kampane „Úspešne a bezpečne“ je aj akcia výhodnej registrácie .sk domén, ktorá bude prebiehať v dňoch 10 – 16. októbra 2022. Očakávaná cena pre registrátorov bude 5,- EUR bez DPH za registráciu domény. 7 dní bude teda cena nových registrácií výhodná u všetkých dobrých registrátorov.

Značky: