Cestujúci Slovak Lines na linke Bratislava – Viedeň si môžu zakúpiť lístky rýchlo a komfortne prostredníctvom platobnej karty. V autobusoch pribudli nové POS terminály umožňujúce bezkontaktné platby vďaka spolupráci s ČSOB, TransData a MasterCard.

Nákup cestovných lístkov na autobusy Slovak Lines zjednodušia bezkontaktné platby kartou. Novinka je spoločným projektom Slovak Lines a spoločností ČSOB, TransData a MasterCard. Platobné terminály sú umiestnené v autobusoch premávajúcich na linke smerujúcej na letisko Schwechat a do Viedne z autobusovej stanice Mlynské nivy. Platby je možné uskutočniť kartou MasterCard a rovnako VISA kartou. Pri bezkontaktnej technológii je možné platiť sumy do 20 eur bez zadávania PIN kódu.

„Pozitívny vzťah cestujúcich k verejnej doprave dokážeme budovať práve službami, ktoré zjednodušujú či spríjemňujú cestovanie. Platby kartou výborne dopĺňajú naše už existujúce inovácie. Veľkú výhodu vidíme práve v použití bežnej bankovej karty, ktorú už človek vlastní.  Pri platbe v autobuse tak nepotrebuje žiadnu inú kartu alebo hotovosť. Toto je na Slovensku možné po prvýkrát,“ uvádza generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Novinka pre slovenskú autobusovú dopravu

ČSOB spolu s partnermi úspešne rozširuje riešenie pre platby v doprave v Českej republike a Slovensko je prirodzene ďalším trhom, na ktorom chce banka pôsobiť. „Na Slovensku ide o vôbec prvé riešenie tohto druhu a sme radi, že má aj medzinárodný presah, pretože začíname práve na linke Bratislava – Viedeň. Veríme, že spolupráca bude naďalej pokračovať a podarí sa nám terminály rozšíriť aj na ďalšie linky,“ hovorí Jan Klepiš, manažér Rozvoja obchodu s tretími stranami ČSOB, Česká republika.

„Sme radi, že Transdata v spolupráci s ČSOB a Slovak Lines mohla do verejnej dopravy na Slovensku priniesť obľúbenú bezkontaktnú platbu kartou, a to bez potreby zadávania PIN kódu,“ dodáva generálny riaditeľ Transdata, slovenského poskytovateľa moderných riadiacich systémov vo verejnej doprave, Branislav Jurčišin. Takýmto spôsobom sa TransData snaží prispieť k rozvoju atraktívnych a moderných služieb pre cestujúcich, ktoré spúšťa pod unikátnou značkou Ubian. „Pre cestujúcich sme pripravení spustiť takéto platby aj v mestskej hromadnej doprave alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Ubian,“ hovorí B. Jurčišin.

Spoločnosť MasterCard očakáva, že rozširovanie inovatívnych projektov využívajúcich bezhotovostné platenie bude pokračovať. „Prináša celý rad predností, ako sú rýchlosť, bezpečnosť alebo pohodlnosť. Ľudia majú o bezkontaktné platby v doprave veľký záujem. Spoluprácu so Slovak Lines preto rozhodne vítame a sme presvedčení, že ďalší dopravcovia budú tento pozitívny príklad nasledovať,“ hovorí Miroslav Lukeš, generálny riaditeľ Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

Nové autobusy si cestujúci obľúbili

V minulom roku overený slovenský dopravca uviedol nové najmodernejšie autobusy s rýchlym Wi-Fi internetom a zabudovanými obrazovkami ponúkajúcimi zábavný portál s filmami či hudbou. „Osvedčila sa nám taktiež mobilná aplikácia Slovak Lines umožňujúca pohodlne a rýchlo vyhľadať autobusové spojenie na letisko Schwechat či do Viedne,“ spresňuje P. Sádovský.

Autobusy na linke Bratislava – Viedeň premávajú „každý deň, každú hodinu“ z autobusovej stanice Mlynské nivy. Cestujúcich vozia na medzinárodné letisko Schwechat alebo priamo do centra hlavného mesta Rakúska.

Cena lístka zahŕňa: občerstvenie (minerálka a snack), dennú tlač a časopisy, príručnú batožinu a 2 ks cestovnej batožiny bez poplatku s nadštandardným poistením až do tisíc eur. Cestovať sa dá už od 1 eura, pritom štandardné cestovné stojí 5 eur, za obojsmerný lístok cestujúci zaplatí zvýhodnenú cenu 8 eur.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu