Nový Rolls-Royce Ghost absolvoval svoju oficiálnu premiéru na Slovensku a vôbec po prvý krát bol predstavený v Bratislave.

Karel Kadlec, obchodný riaditeľ spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars Praha a zároveň usporiadateľ podujatia pri tejto príležitosti zdôraznil: „Slovensko je kľúčovým pilierom nášho kontinuálneho obchodného úspechu, pričom uplynulý rok iba potvrdil, ako dôležité je budovanie dlhodobých vzťahov s našimi zákazníkmi.“ Nový Ghost je prvá limuzína s pohonom všetkých kolies z dielne Rolls-Royce. Nový Ghost je dokonalý vo svojej jednoduchosti. Vytvorenie takto čistého sveta bolo pre značku jednou z najväčších výziev v celej jej histórii.

Dizajnéri, konštruktéri a remeselníci požadovali pri procese vzniku vozidla tvorivú slobodu, aby mu tak mohli vdýchnuť jedinečnú osobnosť a špecifický charakter. Vďaka tomu dokázali vytvoriť superluxusný produkt bez obmedzení bežne využívaných pri vozidlách vyrábaných vo veľkých sériách. Pre nový Ghost preto použili vlastnú patentovanú architektúru hliníkového priestorového rámu.

Túto konštrukciu využíva výlučne značka Rolls-Royce, pričom tvorí základ jej vlajkovej lode – modelu Phantom a nájsť ju možno aj v SUV modeli Cullinan. Flexibilita a vynikajúce vlastnosti priestorového rámu umožnili jeho využitie v novom vozidle Ghost, ktorému dodáva estetické a technologické rysy vrátane ešte lepšej akustiky.

Rolls-Royce Ghost

Konštruktéri Rolls-Royce sa zamerali na celkovú architektúru vozidla, a to najmä na technológiu pohonu a riadenia všetkých štyroch kolies. Vytvorili tak úplne novú osobnosť vozidla. Nový Ghost odráža úplne nové ponímanie luxusu, ktoré je definované minimalizmom a čistotou, čo podčiarkuje samotnú podstatu vozidla. Už pri vzniku prvých skíc, ešte pred prvotným návrhom nového modelu Ghost a vývojom jeho technických riešení, dostal tento dizajnérsky smer pomenovanie „post-opulentný“. Tento princíp, ktorého korene je možné postrehnúť v architektúre, móde, dizajne šperkov či lodí, reprezentuje myšlienkový a umelecký smer definovaný skôr striedmosťou a autenticitou materiálov než prehnanou okázalosťou.

Rolls-Royce Ghost

Estetika interiéru uplatňuje rovnaké minimalistické princípy ako exteriér. Pre docielenie uvoľnenej atmosféry vo vnútri vozidla preto neboli použité okázalé detaily ani povrchné ozdoby. To všetko dáva vyniknúť samotnej podstate automobilu a zároveň umožní maximálnu mieru personalizácie prostredníctvom Bespoke programu individuálnych úprav šitých na mieru požiadavkám klientov.

Pre tých, ktorí vyjadrili túžbu po biznis limuzíne, ktorú počas týždňa využijú s vodičom a na víkend sa premení na pohodlný a dynamický sedan, ktorý riadia sami klienti, je odpoveďou model Ghost Extended. Ten nesie svoju vlastnú identitu v rámci minimalistickej filozofie dizajnu a ponúka dokonalý pôžitok z vylepšeného priestoru na zadných sedadlách, a to bez kompromisov v dynamike jazdy.

Rolls-Royce Ghost

Ghost Extended je o 170 mm dlhší ako model Ghost a poskytuje tak viac priestoru pre nohy v zadnej časti vozidla než akýkoľvek iný štvormiestny sedan s výnimkou modelu Rolls-Royce Phantom Extended. Väčšia dĺžka vozidla bola dosiahnutá predĺžením zadných dverí a karosérie okolo zadných dverných otvorov, čo umožnilo zachovanie línií vozidla.

Rolls-Royce Ghost

Spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars Prague oslavuje v roku 2021 svoje piate výročie. Od okamihu svojho otvorenia v apríli 2016 dokázali v pražskom obchodnom zastúpení značky Rolls-Royce získať šesť svetových a európskych ocenení, a svojim klientom od českého Ašu cez Vysoké Tatry až po Čiernu nad Tisou odovzdali viac ako 100 vozidiel. Predaj medzi oboma republikami je pritom rozdelený zhruba na polovicu – v Českej republike sa predá približne rovnaký počet automobilov Rolls-Royce ako na Slovensku.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu