Zhruba od marca tohto roku sme začali v redakcii spoločne cvičiť. Bolo to spôsobené tým, že v tej dobe boli fitká zatvorené a cvičiť sa dalo len súkromne. Ideovým vodcom nášho cvičenia je Xénia, ktorá zároveň pripravuje pre nás cviky. Prirodzene, toto cvičenie je v našej redakcii nevyhnutne spojené aj s technologickou výbavou.

Pneumatika z traktora je fajn cvičenie

Pneumatika z traktora je fajn cvičenie

Cvičenie prebieha ideálne dva krát do týždňa a je teda extra náročné. Začína sa rozcvičkou, ďalej sú to cviky na ruky, zadné stehná, chrbát, brucho a celkovú telesnú kondíciu. Cvičíme v jednej z našich zasadačiek, máme aj zopár pomôcok ako činky, ketllebelly, gumy. Väčšina cvičení je však zameraná na cvičenie s vlastným telom. Trvá to zhruba hodinu a po skončení sme hotoví (platí pre väčšinu).

Kettlebell tak okolo 25 kg preverí aj zadné svaly na stehnách

Kettlebell tak okolo 20 kg preverí aj zadné svaly na stehnách

Od začiatku cvičenia zisťujeme, ako vlastne na nás toto cvičenie pôsobí. Takmer všetci máme na ruke inteligentné hodinky a meriame, čo sa s našim telom pri jednotlivých cvikov vlastne robí.

Drepy s činkou 60 kg nad hlavou už boli trochu na hrane

Drepy s činkou 60 kg nad hlavou už boli trochu na hrane

Aby ste sa mohli s nami pozrieť na cvičenie, zobrali sme si telefón Samsung Galaxy Note20 Ultra spolu s novými inteligentnými hodinkami Galaxy Watch3. Telefónom sme realizovali časť videa (na porovnanie sú iné zábery robené profesionálnou bez-zrkadlovkou Sony Alpha). Na hodinkách sme zisťovali priebeh tepu srdca.

Úspešný tréning je za nami

Úspešný tréning je za nami

Aby sme to s cvičením dotiahli do konca, navštívili sme aj jedno z najviac vybavených zariadení, konkrétne je to FitCentrum W.M Rača.  Tu sme si precvičili mŕtve ťahy, bench press, drepy s činkou nad hlavou a pod. Veď uvidíte vo videu. Vrcholom bol box, pričom tento šport momentálne trénuje práve Xénia.

Rovnako tieto hodinky dokážu detailne zanalyzovať aj to, ako bežíte. Konkrétne zistia symetriu pohybu, dobu kontaktu so zemou, správnosť našlapovania a pod. Na beh pripravujeme ďalšie video, zahrá si v ňom Roman, ktorý z nás schudol najviac a stal sa vytrvalým bežcom. Hodinky tiež používame na analýzu spánku.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.