Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bratislavská vianočná jazda odštartovala 23.12. z Moto Group na Mierovej a cez mesto smerovala na Národný ústav detských chorôb v Bratislave, kde zástupcom neziskovej organizácie Deťom s rakovinou odovzdala materiálne vybavenie, hygienické potreby, hračky, spoločenské hry a písacie potreby pre deti.

Okrem materiálnych vecí darovali Vespisti v santa oblečení aj financie a vytvorili finančnú zbierku, kde nielen prítomní, ale ktokoľvek môže prispieť prostredníctvom neziskovej organizácie Deťom s rakovinou na materiálne vybavenie, pomôcky a hračky pre deti na onkologických oddeleniach.

Zbierka je prostredníctvom Darujme.sk: https://detomsrakovinou.darujme.sk/p2p/bac5f82d-2f48-454e-b3b8-74e95fb14545/darujme-detom-vespa-vianoce/#

„Vespa nie je len štýlová, ale odjakživa spájala ľudí, vytvárala komunitu. Preto jej potenciál strhnúť dav sme pretavili do niečoho pekného, čo vytvára úsmev nielen u samotných jazdcov, ale aj u detí, ktoré dlhoročne spolu s Vespa klubmi na celom svete podporujeme. Som veľmi rada, že sa nám túto krásnu myšlienku podarilo priniesť aj na Slovensko a pevne verím, že v tejto tradícii budeme pokračovať každý rok,“ hovorí Laura Marko, riaditeľka marketingu pre Česko a Slovensko spoločnosti Faber Moto.

Vo svete má táto tradícia veľmi silné korene a fanúšikovia motocyklov Vespa po celom svete vyrážajú na vianočné cesty s cieľom priniesť krajšie sviatky tým, ktorí nemôžu byť v kruhu svojich najbližších. Na Slovensku sa tento rok uskutočnil prvý ročník, a to hneď v dvoch mestách, v Košiciach a v Bratislave. 

Značky: