Do najkrajších sviatkov v roku ostáva iba pár týždňov.

Pre svojich blízkych chceme pripraviť čarovnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme vyhnúť aj predvianočnému zhonu, ale vieme, že nie vždy sa to dá. Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré určite uľahčia výber toho správneho darčeka. Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do viacerých cenových kategórií. Seriál „Vianočné darčekové inšpirácie pre celú rodinu„, budeme aktualizovať každú stredu, kedy zverejníme tipy na darčeky, ktoré sa budú možno vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom.

Darčeky do 100 eur

JBL Go2 – Malý Bluetooth reproduktor, ktorý bude počuť

V malom tele, veľký zvuk. Bluetooth reproduktor kompaktných rozmerov sa zmestí aj do vrecka nohavíc a vďaka pogumovanému telu sa nebude šmýkať ani v mokrých dlaniach. Certifikácia IPX7 ho ochráni proti náhodnému postriekaniu vodou a pokojne si ho môžete zobrať so sebou aj do zimnej prírody. Reproduktor je vybavený audiokonektorom, ktorý je chránený gumovým krytom. Z reproduktora sa dá telefonovať, pričom na jedno nabitie vydrží až 5 hodín. Tento malý hudobný spoločník vás určite nesklame.

Cena: 34,99 eur

Xiaomi Mi Sonická elektrická zubná kefka 

Jemná pokroková sonická technológia ponúkne optimálny komfort s naozaj hlbokým čistením, o čom sme sa presvedčili aj my. Šesť vstavaných vysoko presných senzorov dokáže rozpoznať gestá čistenia a zaznamenáva aj oblasť použitia. Kefka dokáže zaznamenať taktiež aj dobu, počas ktorej kefku používate a analyzuje dáta, aby poskytla skóre informujúce o miestach, ktoré ste vynechali a celkovej kvalite čistenia. Motor s magnetickou levitáciou a vysokou frekvenciou vibrácií zabezpečí, že budete mať zuby čistejšie, ako kedykoľvek predtým. Výkon poháňa vodu a penu zubnej pasty na vytvorenie impulznej sily na účinné vyčistenie medzier zubov a odstránenie zubného povlaku.

Cena: 34,90 eur

Darčeky do 500 eur

Xiaomi Mi A2 – Dobrý výkon a kvalitný fotoaparát

Xiaomi tento rok boduje. Aj v cenovej kategórii do 300 eur má silného zástupcu v podobe modelu Mi A2. Tento smartfón splnil naše očakávania a do strednej triedy prináša veľmi dobrý výkon a zaujímavú výbavu. Dokonca v našom redakčnom fototeste dokázal poraziť výborne vybavený Pocophone F1. Smartfónu dominuje 6-palcový LCD displej s FullHD+ rozlíšením. O poriadnu dávku výkonu sa postará Snapdragon 660 so 4 GB pamäte RAM.

Cena: 299 eur

Sony WH-H900N h.ear on 2

Vychutnávajte si jemné tóny v štúdiovej kvalite so zvukom vo vysokom rozlíšení. Všetky súčasti od signálu až po reproduktor spája vášeň pre hudbu, takže sa budete cítiť ako na koncerte. Technológia LDAC prenáša viac údajov než pri bežnom bezdrôtovom prenose cez Bluetooth. Svojou kvalitnou reprodukciou sa slúchadlá h.ear on 2 vyrovnajú aj drahšiemu modelu WH-1000XM2. Chcete byť so svojou hudbou osamote? Vďaka funkcii digitálneho potláčania hluku vás nebude už nič rušiť pri počúvaní obľúbenej hudby. Za veľmi praktické považujeme ovládanie pomocou dotykovej plochy a dlhú, až 28 hodinovú výdrž batérie.

Cena: 309 eur

Darček do 1000 eur

Garmin fénix 5X Plus – Hodinky na každé použitie

Športovo-univerzálne hodinky predstavujú to najlepšie, čo si po funkčnej stránke ale aj výbave môžete priať. Fénix 5X Plus majú osvedčenú výbavu pre desiatky športov. Hodinky poskytujú pokročilé bežecké a fyziologické metriky. Hlavné prednosti spočívajú v efektnom displeji, viditeľnom aj počas tých najjasnejších dní. Svojim vyhotovením sa hodinky hodia aj na bežné nosenie a môžete si ich prispôsobiť vďaka obchodu Connect IQ. S hodinkami od Garminu získate silného partnera nielen pri tréningoch. Samozrejmosťou sú šikovné smart funkcie a šikovná aplikácia pre smart zariadenia.

Cena: 849,90 eur

Luxusný darček

iPhone XS Max – Zachyťte čaro Vianoc na maximum

XS Max je špičkové multimediálne zariadenie, ktorému dominuje akurátne veľký displej a kvalitné stereo reproduktory, ktoré sú ešte o niečo málo lepšie v porovnaní s iPhonom X. iPhone XS Max je skvelý telefón. Drahý, ale aj vďaka systému iOS jedinečný. Pokiaľ zvažujete prechod z minuloročného modelu, XS Max je kvôli veľkému displeju správna voľba.

Cena: od 1279 eur

Vianočné nákupy plaťte pohodlne

Predvianočný zhon je často spojený aj s vybavovaním nákupov v obchodných centrách na poslednú chvíľu. Zjednodušte si platenie za darčeky a využívajte hlavne bezkontaktné platby cez smartfón. Na to dobre poslúži napríklad aplikácia Google Pay, alebo aplikácia vašej banky. Pomocou nej si vytvoríte mobilnú peňaženku a už nebudete musieť hľadať žiadne platobné karty. Dokonca budete mať presný prehľad o všetkých výdavkoch a o tom, kde a kedy ste platili. Všetko máte bezpečne uložené vo svojom smartfóne a vždy poruke.

Jednou z takýchto aplikácií je aj Wave2Pay od VÚB banky, pomocou ktorej máte všetky platby doslova pod palcom. Navyše ak predsalen patríte medzi ľudí, ktorí radi používajú hotovosť a zabudnete si svoju platobnú kartu, prostredníctvom Wave2Pay si môžete vybrať peniaze z akéhokoľvek bankomatu VÚB banky. Všetko si vyklikáte v aplikácii, v bankomate už iba zadáte kód a vyberiete si svoje peniaze. Praktické.

Google Play
App Store

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.