Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Miliarda používateľov poprednej komunikačnej platformy bude môcť  využívať silný nástroj, ktorý im poskytne kontrolu nad ich dátami. 

Rakuten Viber, popredná svetová komunikačná aplikácia oznamuje, že “miznúce správy” budú k dispozícii vo všetkých konverzáciách. Táto funkcia bola najskôr dostupná len v tajných konverzáciách, najnovšie si budú môcť používatelia nastaviť po akom čase chcú, aby poslaná správa, fotografia, video alebo priložený súbor zmizli. Môže ísť o minúty, hodiny nebo dokonca dni. Odpočet začne v momente, kedy si adresát správu prečíta.  Táto funkcia posilňuje pozíciu Viber ako najbezpečnejšej aplikácie na odosielanie správ na svete.

Ako vytvoriť miznúcu správu:

  • Kliknite na ikonku hodín v spodnej časti chatu / konverzácia a vyberte si, po akom čase chcete, aby správa zmizla.
  • Napíšte a odošlite správu.

Pre Viber je súkromie veľmi dôležité. Medzi komunikačnými aplikáciami drží niekoľko prvenstiev. Ako prvý uviedol funkciu pre vymazanie správ vo všetkých konverzáciách v roku 2015, v roku 2016 zaviedol šifrovanie konverzácií na oboch koncoch a v roku 2017 predstavil skryté a tajné správy. Oznámenie, že tajné správy budú teraz uvedené ako možnosť pre všetky konverzácie sú teda ďalším krokom spoločnosti, ako zvýšiť súkromie používateľov.

„Sme nadšení, že môžeme oznámiť novinku a to miznúce správy vo všetkých konverzáciách medzi dvomi používateľmi. Možnosť tajného chatovania sme prvýkrát uviedli v roku 2017 a od tej doby sa stalo evidentné, že podobná funkcia, ktorá zabezpečuje utajenie, by mala byť súčasťou bežných chatov. Novinka zahŕňa aj to, že vo chvíli, keď adresát urobí fotografiu obrazovky s miznúcou správou, príde odosielateľovi upozornenie. Ide o ďalší krok na našej ceste, ako sa stať najbezpečnejšiu komunikačnou aplikáciou na svete, „povedal Ofir Eyal, COO Viber.

Video: https://clck.ru/N4iey

Najnovšie informácie o aplikácii Viber sú pre vás vždy pripravené v oficiálnej komunite Viber Slovakia. Tu sa dozviete novinky o nástrojoch v aplikácii a môžete sa tiež zúčastniť zaujímavých ankiet.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.