Rovnako ako umelá inteligencia z Iron Mana.

BlackBerry predstavilo nové bezpečnostné riešenie Jarvis, ktoré je určené na zabezpečenie autonómnych áut. Jarvis by mal vyhľadávať zraniteľnosť v softvéri samojazdiacich vozidiel a mal by dohliadať na ich bezpečnosť, ktorá je v prípade automobilov kriticky dôležitá.

BlackBerry chce so svojim softvérom uspieť medzi automobilkami, časom by sa však Jarvis mohol využívať aj v zdravotníctve a priemyselnej automatizácii. Riešenie bude dostupné online, výrobcovia vozidiel si budú môcť kedykoľvek skontrolovať zraniteľnosť svojho softvéru. Za používanie budú platiť v závislosti od používania.

Spoločnosť tvrdí, že Jarvisa aktuálne testuje s automobilkou Jaguar Land Rover. Tá vďaka Jarvisovi znížila dobu posúdenia zraniteľnosti zdrojového kódu z 30 dní na 7 minút.

BlackBerry začiatkom januára oznámilo aj spoluprácu s čínskym gigantom Baidu, spolu budú vyvíjať technológie pre autonómne autá. BlackBerry tiež začalo spolupracovať so spoločnosťami Qualcomm, Denso a Ford Motor.

Prečítajte si aj:

Recenzia: BlackBerry KEYone je jedinečný telefón s QWERTY klávesnicou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu