Hra ponúka 21 unikátnych hrdinov.

Na trhu je nová hra od známej spoločnosti Blizzard, ktorá v minulosti hráčom priniesla legendárne série Diablo, Warcraft a StarCraft. Overwatch je FPS akcia, takže vývojári z Blizzardu sa rozhodli vyskúšať žáner, ktorý bol pre nich doteraz neznámy.

Výsledok však naplnil vysoké očakávania – také sú naše prvé dojmy z hrania otvorenej betaverzie (tej ste sa mohli zúčastniť aj vy) a pár hodín plnej verzie. Overwatch na nás pôsobí ako svieža a zábavná kompetitívna strieľačka, ktorá prináša aj niečo extra v porovnaní s obľúbenými FPS titulmi ako Call of Duty alebo Counter-Strike. A netvrdíme to len kvôli tomu, že v CoD a CS príliš neexcelujeme.

Mimochodom, betaverziu vyskúšalo takmer 10 miliónov hráčov (presne to bolo 9,7 milióna), ktorí odohrali viac ako 37 miliónov zápasov. Celkovo hraním trávili viac ako 81 miliónov hodín.

Na hre oceňujeme najmä rýchly spád a pokročilé taktické možnosti, čo je dané 21 unikátnymi hrdinami, za ktorých môžete hrať. Hrdinovia sú rozdelení do 4 kategórií (špecializujú sa na útok, obranu, podporu alebo vysokú odolnosť), podobne ako v RPG alebo MOBA hrách. Rovnako tak majú vo výbave unikátne schopnosti. Tieto herné mechanizmy výborne fungujú aj v rámci FPS titulu a Overwatch zaujme aj tým, že vám umožňuje kedykoľvek zmeniť svojho hrdinu za iného. Môžete tak dynamicky reagovať na vývoj hry, pretože každý hrdina má silné aj slabé stránky a nikto nie je najsilnejší.

Jednotlivé „zápasy“ trvajú cca 5 až 15 minút a zatiaľ sa nenudíme. Hru si najviac užijete pri hraní s kamarátmi, keď ste spoločne v tíme a môžete komunikovať taktiku a dohovárať sa, ako efektívne zneškodniť súpera. Hru si však užívame aj pri hraní s náhodnými spoluhráčmi a tempo akcie nás motivuje k tomu, aby sme odohrali aj viac ako jedno – dve kolá na jedno posedenie.

Overwatch nás baví viac aj v porovnaní s priamym konkurentom, novinkou Battleborn, ktorá využíva veľmi podobný koncept. Recenziu oboch titulov pripravujeme do júnového vydania magazínu TOUCHIT, ale jedna vec je istá. Blizzard vyrobil ďalšiu hru, ktorá má veľký potenciál presadiť sa aj v elektronickom športe.

Overwatch je dostupný pre PC, Xbox One a PS4.

Zapožičal: Hráč, vaša zásobáreň hier

Prečítajte si aj: 

BlizzCon 2015: Blizzard vytiahol veľké zbrane (VIDEO)

Majstri sveta na počítači (+ VIDEO touchIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit