Atypické hodinky majú konštrukciu s technológiou elektronického atramentu.

Hodinky FES Watch vznikli ako tzv. „crowdfunding“ projekt (výrobca predstaví nápad a jeho realizáciu zaplatia bežní používatelia, často je tu riziko, že výsledok nebude podľa očakávania) na japonskom portáli Makuake. Následne putovali na crowdfundingový portál spoločnosti Sony a tento mesiac sa dostanú do predaja. Zatiaľ iba v Japonsku a to v dvoch obchodoch.

FES Watch sa budú predávať v MoMA Design Store (Omotesando) od soboty, 21. 11. V decembri sa takisto budú dať zakúpiť v obchode Isetan v Shinjuku. V tomto obchode debutovali aj hodinky Apple Watch. FES Watch budú takisto dostupné cez webovú stránku MoMA a cez spomínaný crowdfundingový portál spoločnosti Sony.

Bez ohľadu na obmedzenú dostupnosť, je fajn, že projekt sa podarilo úspešne dokončiť. FES Watch nie sú klasické inteligentné hodinky – takéto funkcie im chýbajú. Ide skôr o produkt, ktorý chce konkurovať bežným hodinkám atypickým spracovaním a dizajnom. Na jedno nabitie by mali fungovať až 2 mesiace a ich cena je v prepočte 225 EUR.

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit