Potrebnú energiu získajú z vášho tela.

Nedostatkom dnešných inteligentných hodiniek je fakt, že ich musíte nabíjať takmer každý deň. Nájdu sa aj výnimky, avšak tie ponúkajú dlhšiu výdrž na úkor niektorých funkcií.

Nové hodinky MATRIX PowerWatch spadajú do druhej kategórie. Nevyrovnajú sa zariadeniam so systémom watchOS alebo Android Wear z hľadiska možností prepojenia s telefónom, avšak sú prvými inteligentnými hodinkami, ktoré fungujú bez nutnosti nabíjania.

Energiu, ktorú potrebujú k svojmu fungovaniu, totiž čerpajú z ľudského tela. Konkrétne z tepla, ktoré naše telo generuje. Vďaka tomu taktiež dokážu presnejšie určiť počet kalórií, ktoré ste počas dňa spálili.

Hodinky MATRIX PowerWatch fungujú iba vtedy, keď ich máte na ruke. Počas doby, kedy ich nenosíte, sú v režime spánku. Všetky údaje sú však uložené v pamäti, takže by sa nemalo stáť, že o ne prídete.

Ako sme už spomenuli, z hľadiska funkcionality sa MATRIX hodinky nemôžu porovnávať so zariadeniami, ktoré musíte nabíjať každý deň. Hodinky merajú vašu aktivitu a spánok. Sú odolné voči vode do 50 metrov a svoju aktivitu môžete spárovať s mobilnou aplikáciou. O možnostiach zrkadliť notifikácie na displeji hodiniek však výrobca nehovorí.

MATRIX PowerWatch sú dostupné na portáli Indiegogo. Môžete ich získať za 129 dolárov + poštovné, avšak treba brať do úvahy, že ide o dosiaľ nedokončený projekt, ktorý vo finálnej podobe nemusí spĺňať všetky sľuby tvorcov.

matrix_powerwatch_nowat

Zdroj: Indiegogo

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Testujeme inteligentné hodinky Samsung Gear S3 – prvé skúsenosti

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit