Je o stovku drahší ako predchodca, avšak stále s veľmi dobrým pomerom cena/výkon.

OnePlus pred rokom predstavil telefón OnePlus 3. Ten sa v dobe svojho uvedenia na trh predával za 399 eur. Teraz prichádza jeho skutočný nástupca, model OnePlus 5. Jeho cena síce začína na hranici 499 eur, avšak stále je lacnejší ako podobne vybavené konkurenčné vlajkové lode.

OnePlus sa rozhodol preskočiť číslovku 4, ktorá je považovaná v Číne za nešťastnú. Novinka má preto označenie OnePlus 5 a do výbavy dostala 5,5-palcový AMOLED displej s Full HD rozlíšením a ochranným sklom Gorilla Glass 5 a procesor Snapdragon 835.

Novinka chce zaujať najmä duálny fotoaparátom

OnePlus 5 ďalej obsahuje 6 GB RAM / 64 GB úložisko, resp. 8 GB RAM / 128 GB úložisko v prípade drahšieho modelu za 559 eur. Batéria má kapacitu 3300 mAh a podporuje rýchle nabíjanie Dash Charge. Samozrejme, prostredníctvom USB-C portu.

Novinka dizajnom neohúri, výraznejšie sa neodlišuje od svojho predchodcu. Telefón nie je ani odolný voči vode. Na prednej strane je umiestnený snímač odtlačkov prstov, na zadnej strane sa nachádza pravdepodobne hlavná inovácia v porovnaní s predchodcom – duálny fotoaparát. Ten kombinuje 16 Mpx hlavný fotoaparát a 20 Mpx fotoaparát pre dvojnásobný zoom a fotenie v režime Portrét. Hlavný fotoaparát má svetelnosť f/1.7, avšak nemá optickú stabilizáciu obrazu, iba elektronickú.

Telefón je dostupný vo farbách Slate Gray (6 GB RAM / 64 GB) a Midnight Black (8 GB RAM / 128 GB)

Operačný systém OxygenOS prináša nočný a čítací režim a je založený na systéme Android 7.1.1. Telefón umožňuje používať dve nano SIM karty.

OnePlus 5 sa začne predávať od 27. júna a cena pre Slovensko je stanovená na úrovni 499 eur pre základný model a 559 eur pre verziu s väčším úložiskom a operačnou pamäťou. Kompletné špecifikácie nájdete na webe výrobcu, prostredníctvom ktorého si môžete nový smartfón objednať už dnes. Heslo je Clearer Photos.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Detailná recenzia: OnePlus 3T je štvrtý „Flagship Killer“ od OnePlus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit