Novinky opäť ponúka cez Kickstarter.

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Pre spoločnosť Pebble to neplatí, tá sa prezentuje na portáli Kickstarter už tretí krát. Pôvodne predstavila inteligentné hodinky Pebble, neskôr uviedla vylepšenú verziu Pebble Time. Najnovšie zbiera peniaze na výrobu druhej generácie hodiniek Pebble a Pebble Time a prezentuje aj svoj nový produkt, kľúčenku s GPS modulom s názvom Pebble Core.

Pebble 2 a Pebble Time 2 majú mierne upravený dizajn (v prípade Pebble 2 je estetická zmena výraznejšia) a totožnú funkcionalitu ako predchodcovia. Hlavným vylepšením je nový senzor, ktorý meria tep srdca. Ten bude súčasťou aj všetkých ďalších Pebble hodiniek. Výrobca chce takýmto spôsobom zlepšiť, resp. zatraktívniť funkcionalitu hodiniek z pohľadu fitness funkcií. Zároveň však dobieha konkurenciu.

Hodinky Pebble 2 sú tenšie a ľahšie v porovnaní s pôvodným modelom. Majú ochranné sklo Corning Gorilla Glass a zabudovaný mikrofón, čo je funkcia, ktorú ponúkli až Pebble Time. Model Pebble Time 2 kombinuje vlastnosti hodiniek Pebble Time a Pebble Time Steel, ktoré sa už nebudú ďalej predávať. Novinka je vyrobená z ocele, plastová verzia nebude v ponuke. Toto rozhodnutie chválime, práve „hračkársky výzorplastových Pebble Time bol ich hlavným nedostatkom. Ak chcete plastové hodinky, k dispozícii je základný model Pebble 2. Zariadenie má ochranné sklo a odolnosť voči vode do 30 metrov.

Ako je už dobrým zvykom, Pebble exceluje najmä z hľadiska výdrže batérie, čo je dané aj použitým displejom s technológiou elektronického atramentu. Pebble 2 má čiernobiely displej a výdrž jeden týždeň, Pebble Time 2 ponúka farebný displej a výdrž až 10 dní. Hodinky sa dostanú na trh koncom roka, základný model bude stáť 129 dolárov, verzia Time sa bude predávať za 199 dolárov.

Kľúčové vlastnosti nových modelov. Uvedené ceny platia pre Kickstarter

Kľúčové vlastnosti nových modelov. Uvedené ceny platia pre Kickstarter

Výrobca takisto predstavil zariadenie Pebble Core. Je to malý prístroj, ktorý môžete nosiť ako kľúčenku. Pripojíte k nemu slúchadlá, ponúka GPS modul, slot na SIM kartu s podporou 3G sietí a dokáže prehrávať hudbu zo služby Spotify.

Core má výdrž 9 hodín aktívneho používania a Pebble ho prezentuje ako príslušenstvo pre bežcov. Okrem toho ponúka model pre „hackerov„, ktorí chcú so zariadením experimentovať. Pebble Core sa dostane na trh začiatkom budúceho roka s cenovkou 99 dolárov.

pebble_2_novinky_nowat

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

Test a video touchIT: Hodinky Pebble Time splnili očakávania (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit