Hodinky Pebble Time Round sa dostanú do predaja už v novembri.

Spoločnosť Pebble nedávno predstavila druhú generáciu svojich hodiniek. Pebble Time sme si v redakcii obľúbili a aj vďaka dlhej výdrži batérie a vždy zapnutému displeju ich považujeme za jedny z najlepších inteligentných hodiniek na trhu. Negatívom je cena 249 EUR, ktorá je vzhľadom k dizajnu zariadenia privysoká. Do predaja sa dostane aj kovová verzia s cenovkou 299 EUR.

Úspešná Kickstarter kampaň ešte nestihla utíchnuť (niektorí používatelia stále čakajú na svoju odmenu) a výrobca už oznamuje ďalšie hodinky. Pebble Time Round sú veľmi podobné hodinkám Pebble Time. Minimálne z hľadiska funkcionality, operačného systému a ovládania. Líšia sa konštrukciu. Ciferník je okrúhly a hrubý iba 7,5 mm. Hodinky však stratili časť svojho čara, pretože na jedno nabitie vydržia fungovať iba 2 dni. Náplasťou má byť podpora rýchleho nabíjania – po 15 minútach nabíjania dokážu fungovať ďalších 24 hodín. Nič to však nemení na tom, že ich budete musieť dávať z ruky dole častejšie.

Hoci sú Pebble Time Round na pohľad pekné, za negatívum považujeme príliš veľký rám okolo displeja. Druhým dôvodom, prečo si hodinky asi nekúpite, je opäť cena. 299 EUR je veľa, najmä, keď si hodinky ASUS ZenWatch 2 môžete zaobstarať za cenu od 149 EUR a údajne ponúknu až 4-dňovú výdrž batérie. Nemajú okrúhly displej, ale sú takisto pekné. Nehovoriac o systéme Android Wear, ktorý podporuje už aj iOS zariadenia.

Z pohľadu spoločnosti Pebble však chápeme jej rozhodnutie. Okrúhle ciferníky sa postupne stávajú samozrejmosťou aj v segmente inteligentných hodiniek. Stačí sa pozrieť na zariadenia, ktoré sme videli na výstave IFA. Či už išlo o hodinky od spoločnosti Samsung, Huawei alebo Motorola / Lenovo.

pebble_time_round_FB_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit