Dlho očakávané švajčiarske inteligentné hodinky stoja 1350 EUR.

Výrobca TAG Heuer sa začiatkom roka spojil so spoločnosťami Intel a Google s cieľom priniesť na trh zariadenie, ktoré bude mať kvalitu švajčiarskych hodiniek a ponúkne funkcie inteligentných nositeľných zariadení. Už vtedy bolo zrejmé, že výsledný produkt nebude lacný.

Hodinky TAG Heuer Connected boli tento týždeň oficiálne predstavené. Ich cena pre európsky trh je 1350 EUR. Ponúknu operačný systém Android Wear a zopár nadštandardných funkcií. Spomeňme aplikácie Insiders, GolfShot Pro, RaceChrono Pro, Viewrangers a upravené funkcie časovač, stopky a alarm.

V porovnaní s konkurenciou sa odlišujú najmä konštrukciou. Sú vyrobené z titánu, vďaka čomu sú ľahšie a odolnejšie ako klasické hodinky. Tento materiál sa obvykle používa pri výrobe prémiových zariadení. Samozrejmosťou je odolnosť voči vode a prachu (IP67). Priemer ciferníka je 46 mm.

Nakoľko ide o inteligentné hodinky s Androidom, ciferník je digitálny. Displej je podľa viacerých zahraničných médií jasný a kvalitný. Takisto využíva špeciálnu technológiu, vďaka ktorej je lepšie čitateľný na priamom slnku. Hodinky neustále zobrazujú čas, čo je funkcia, ktorú môžete aktivovať aj na ostatných hodinkách so systémom Android Wear. Na jedno nabitie vydržia fungovať jeden celý deň.

tag_final_hodinky_02

Hodinky majú vo výbave procesor Intel Atom Z34XX (sme zvedaví na porovnanie s Qualcommom), 4 GB úložisko a štandardné senzory. Senzor tepu sa v špecifikáciách nespomína.

Čím sa však TAG Heuer Connected odlišuje od konkurencie, je možnosť ísť do obchodu a vymeniť si inteligentné hodinky za analógové. Túto ponuku je možné využiť na konci dvojročnej záručnej doby. Detaily, ako to presne funguje a či sa platí doplatok, nie sú známe. Iniciatívu však chválime. Predsa len, podobne ako iná technika, aj inteligentné hodinky pomerne rýchlo zastarávajú a po dvoch rokoch budú na trhu lepšie zariadenia. Kvalitné analógové hodinky však majú oveľa dlhšiu životnosť.

tag_final_hodinky_03

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit