Pozrite si, ako autopilot Tesly analyzuje vozovku a objekty okolo seba.

Tesla v októbri oznámila, že výrazne vylepšuje funkciu autopilota v elektromobiloch Tesla. Vylepšenie sa aktuálne týka hardvérových komponentov. Pre plnohodnotné nasadenie a využitie novej funkcie potrebuje výrobca získať a zanalyzovať veľké množstvo dát.

Bez ohľadu na to, Elon Musk sľúbil, že už čoskoro ukáže, ako funguje nový autopilot v praxi. Svoj sľub dodržal a výsledkom je priložené video. V ňom môžete sledovať autonómne riadenie vozidla aj pohľad z troch rôznych kamier a analýzu snímaných dát v reálnom čase. Vozidlo automaticky a okamžite vyhodnocuje napr. cestné pruhy a objekty na vozovke. Takisto reaguje na svetelnú signalizáciu a rozpozná aj značku STOP a zastaví.

Pripomeňme, že nový systém autopilota využíva 8 kamier, ktoré ponúknu 360-stupňové zorné pole a dosah až 250 metrov, 12 ultrazvukových senzorov, ktoré detekujú tvrdé aj mäkké objekty a predný radar, ktorý dokáže vidieť cez prach, hmlu aj dážď. O výpočty sa stará “superpočítač v aute“, ktorý je 40-násobne výkonnejší v porovnaní s predchádzajúcou verziou autopilota.

Nový hardvér pre autopilota ďalšej generácie je súčasťou štandardnej výbavy každého vozidla, ktoré Tesla odteraz vyrobí. Musk sľúbil demonštráciu plne autonómnej jazdy z Los Angeles do New Yorku do konca roka 2017.

Zdroj: Tesla

Prečítajte si aj:

Tesla brutálne vylepšila autopilota. Dostanú ho všetky nové vozidlá

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu