S príchodom sezóny sme testovali elektrobicykel od prestížneho nemeckého výrobcu Haibike – SDURO AllMtn Plus 2016. Zapožičaný sme ho mali od eBajk.sk

Jeho hlavnou výhodou sú nové kolesá a samozrejme elektro pohon. Haibike SDURO AllMtn Plus 2016 je celoodpružený horský elektro-bicykel s novými plášťami 27,5 plus.

eBajkSDURO-1

Tieto pneumatiky s označením 650B+ sú širšie – až 3 palce, čo dodáva ebajku vysokú stabilitu a výbornú priľnavosť k podkladu.

eBajkSDURO-3

Nové pneumatiky zapĺňajú medzeru v MTB, ktorá existovala medzi 26 a 29-palcovými kolesami.

eBikeSDURO-7

Širšie 3-palcové kolesá ponúkajú výbornú trakciu a priľnavosť, bez toho aby bol ohrozený valivý odpor.

eBajkSDURO-23

Tieto vlastnosti kolesa a 150 mm plné odpruženie ponúkajú jedinečný horský až enduro elektrobicykel vhodný pre  maximálnu dostupnosť vysokohorských terénov, skoro až enduro jazdu.

eBajkSDURO-9

Technológie na palube

Nový Haibike sDuro AllMtn Plus je poháňaný motorom Yamaha. Tento 250 W motor ponúka až 280% podporu s maximálnym krútiacim momentom 80 Nm. Funguje do rýchlosti 25 km/h a pocítite ho hneď ako sa dotknete pedálov.

eBajkSDURO-6

To, ako vám bude motor poháňať so môžete nastaviť v 4 úrovniach – Eco+, Eco, Standard a High. Systém Yamaha 2016 používa batériu s kapacitou 400 Wh, teraz s dojazdom až 150 km v režime Eco +.

Celý systém ponúka jazdcovi veľmi dynamický zážitok z jazdy aj v náročnom teréne.

eBajkSDURO-4

Novinka pre rok 2016 Haibike sDuro AllMtn Plus podporuje zadný tlmič RockShox Monarch RT.

eBajkSDURO-2

Tento ponúka hladký chod a tlmí nerovnosti, pričom sa nastavuje podľa hmotnosti jazdca. SDuro AllMtn Plus je vybavený vidlicou RockShox Yari RC.

eBajkSDURO-8

Tá ponúka nastaviteľnú dráhu od 120 mm do 150 mm, takže jazdec si môže zvoliť príslušné cestovné tlmenie v závislosti od terénu. Na sDuro AllMtn Plus sú Magura MT5 4-piestové hydraulické kotúčové brzdy.

eBajkSDURO-7

Na tomto bicykli nájdete 2×10 prevodovku Shimano XT.

eBajkSDURO-19

Cena tohto bicykla je 3999 Eur.

Bicykel sme testovali v rôznom počasí a na rôznych terénoch. Treba konštatovať, že je to láska na prvý dotyk, s bicyklom sa môžete nakloniť do zákruty naozaj výrazne a keď prechádzate terénne nerovnosti, nebudete mať problém.eBikeSDURO-10Skúšali sme ho aj na schodoch a treba sa na takýto pohyb síce odhodlať, ale ide to.

eBikeSDURO-4

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu