Tento raz sme si vybrali na test automobil Hyundai ix20 v novej verzii s vynoveným faceliftom. Je to úplná novinka na našom trhu, Hyundai ix20 je auto určené pre menšiu rodinku, zvonka malé, zvnútra veľké. 

Cena testovaného automobilu bola 16 520 Eur, cena modelu Hyundai ix 0 začína na hodnote 11 790 Eur. Na test sme mali verziu s 1,6 litrovým benzínovým motorom a 6-stupňovou mechanickou prevodovkou a rozšírenou výbavou. Výkon motora je 92 kWh alebo 125 koní, krútiaci moment 156 Nm.

Podľa údajov výrobcu je spotreba v meste 7,1 l/100 km, mimo mesta 5,2 l/100 km. My sme namerali kombinovanú spotrebu 6,7 l/100 km a to v dobe, keď  sme auto celkom šetrili. Pri klimatizácii naplno a rýchlosti 130 km/h počítajte so spotrebou 7,3 l/100 km.

Maximálna rýchlosť je od výrobcu udávaná na hodnote 185 km/h, my sme šli maximálne 140 km/h podľa údaju na tachometri. Auto je prevodovkou stavané hlavne do mesta, živé a dynamické je do rýchlosti do 100 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahnete za 10,8 sekundy. Na diaľnici by sme si želali ešte ďalší prevodový stupeň.

Páčil sa nám dizajn predného panelu vozila, atraktívna je hlavne stredová časť s ovládaním automatickej klimatizácie. Vo výbave sme mali rádio s bluetooth pripojením a základné ovládacie prvky boli vyvedené na volant. Auto má pripojenie na USB, 3,5 mm audio jack. Z asistenčných systémov je tu ABS, EBD, ESP, rozjazd do kopca a iné. Airbagy sú pre vodiča a spolujazdca, ďalej sú vo výbave bočné a okenné airbagy. Vzadu sme našli úchyty pre detskú sedačku Isofix. Objem batožinového priestoru je 440 litrov, po sklopení zadných sedačiek je to 1486 litrov.

V doplnkovej výbave sme mali napr. inteligentný kľúč na štart motora a otváranie dverí bez manipulácie s kľúčom, vonkajšie kľučky s podsvietením, dažďový senzor a samo-stmievajúce sa spätné zrkadlo. Výhradu máme k lakťovej opierke pre vodiča, ktorá celkom prekáža pri zapínaní bezpečnostného pásu a úplne chýba pre spolujazdca.

Celkovo je Hyundai ix20 auto zaujímavé hlavne pre menšie rodiny, ktoré hľadajú dobrý pomer výkon/cena. Je to pritom auto, ktorým preveziete aj väčšie bremeno, určené je hlavne do mesta a ako prostriedok ako sa pohodlne dostať za prácou alebo zábavou z jedného mesta do druhého. Určite to nie je typické diaľničné vozidlo. Po stránke IT výbavy je tu to, čo hľadáte – handsfree telefonovanie a možnosť prehrávania hudby z mobilu aj cez bluetooth.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu