Pozrite si naše redakčné video, v ktorom predstavujeme, ako funguje služba up! city.

V Bratislave odštartoval nový projekt up! cityvďaka ktorému si môžete na určitý čas prenajať moderný elektromobil alebo elektrobicykel. Projekt vznikol na základe spolupráce spoločností Volkswagen Slovakia, Aliancia Stará Tržnica spolu s partnermi — mesto Bratislava, Cyklokuriér Švihaj Šuhaj a ZSE.

Najväčším lákadlom up! city je jednoznačne možnosť prenájmu elektromobilu, ktorý sme si v praxi vyskúšali aj my. Vo videu nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako prenájom funguje, čo stojí, čo dostanete a kde môžete elektromobil nabíjať. Výhodou je, že okrem elektromobilu máte k dispozícii aj výborné parkovacie miesta na Námestí SNP či v obchodnom dome Central Bratislava, minimálne počas doby nabíjania elektromobilu. up! city je v tomto smere ideálna služba aj pre ľudí, ktorí navštívia Bratislavu a nechcú sa po meste presúvať pomocou MHD.

Elektromobil sme nabíjali v OC Central aj pri Fresh Markete. Nabíjaciu stanicu nájdete aj na Námestí SNP

K dispozícii 7 elektromobilov, kolobežky aj bicykle

V našom hlavnom meste je k dispozícii sedem vozidiel Volkswagen e-up!, pričom požičané vozidlo môžete využiť na presun na súkromné či pracovné stretnutie alebo aj nákupy. Zároveň si môžete vybrať jednu zo šiestich trás a nechať sa viesť navigačným systémom vo vozidle a objavovať zákutia hlavného mesta. Pre rodiny s deťmi sú pripravené autosedačky. Okrem elektromobilov sú k dispozícii na zapožičanie aj klasické mestské bicykle, moderné elektrické bicykle, cargo bicykle či elektrokolobežky.

Ceny za prenájom štartujú od 25 eur za poldňový prenájom elektromobilu, resp. od 14 eur v prípade elektrobicykla. V prípade záujmu o zapožičanie vozidla či bicykla je potrebné uhradiť zábezpeku vo výške 300, resp. 150 eur. Zábezpeka sa dá zložiť v hotovosti alebo kartou ako rezervácia sumy na karte. Po vrátení vozidla vám zábezpeku vrátia. Aktuálne najväčší záujem o prenájom je počas víkendov, odporúčame preto rezervovať prenájom v predstihu.

Dojazd vozidla s úplne nabitou batériou je 140 km. Po zapnutí klimatizácie klesne na 120 km

Lacnejšie s klubovými kartami

up! city taktiež ponúka predaj klubových kariet. Členstvo v klube stojí 80 eur na 2 roky a členovia klubu si môžu auto prenajať s hodinovou sadzbou vo výške 4 eura.

K dispozícii bude čoskoro aj mobilná aplikácia, ktorá umožní objednať si auto a zaplatiť zaň priamo cez smartfón. Ďalšie informácie a podmienky prenájmu nájdete na oficiálnom webe upcity.sk.

Aktuálny cenník. K dispozícii je klubový prenájom s hodinovými sadzbami. Členstvo v klube stojí 80 eur na 2 roky

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

up! city: V Bratislave si môžete požičať elektromobil alebo elektrobicykel (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu