Minulý týždeň prebehla v Bratislave konferencia IoT Expo Bratislava 2016 pod záštitou Francúzskeho veľvyslanectva a magazín TOUCHIT bol mediálnym partnerom tejto akcie. Počas celého týždňa vám budeme prinášať videá so zaujímavých predstavení produktov a služieb z oblasti Internetu vecí. Máme prepravené prezentácie slovenských a francúzskych spoločností. Začíname na Slovensku, v Košiciach. 

ANTIK Telcom poznáme hlavne z rýchleho internetového pripojenia v rôznych obciach na Slovensku. Router, ktorí majú používatelia v domácnosti a dlhodobo ho už používajú má ešte ďalšiu funkciu – dokáže spolupracovať s ďalšími zariadeniami v domácnosti a ANTIK ich ukázal po prvý krát.

AntikTelecom-IOT-2

Videli sme inteligentnú zásuvku, ktorá umožňuje jednak ovládať chod zariadení a tiež monitorovať ich elektrickú spotrebu. Výhodné spojenie je napr. aj s termostatickým ventilom, ktorý dokáže ovplyvňovať ohrev domácnosti.

Tiež sme videli zariadenie, ktoré dokáže takto spínať a monitorovať trojfázové elektrické zariadenie a tiež sme mali videli aj inteligentnú váhu, ktorá vie zaznamenávať jednak hmotnosť ale aj percentu tuku v tele.

O recenziu týchto zariadení sme ANTIK Telecom požiadali.

Viac k téme: 

VIDEO TOUCHIT: IoT – eDocu na záznam životného cyklu objektov

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.