Testovali sme nový Peugeot 301 a mali sme k dispozícii dve motorizácie. Detailne sme si vyskúšali model 301 Allure Blue HDi 100k s dieselovým motorom a mechanickou prevodovkou a neskôr sme naše skúsenosti obohatili o model s benzínovým motorom a automatickou prevodovkou 301 Allure 1,6 Vti 155 k EAT6. 

Čo sme zistili? Za predajnú cenu podľa výbavy od 10,5 do 13 tisíc Eur získate s Peugeot 301 kus dobrého auta. Veľmi dobre si 301 poradí s nerovnosťami na ceste, má nízku spotrebu a jeho dizajn sa podobá na oveľa drahšie modely. Niektoré detaily nám vadili, ako napr. sťahovanie bočných skiel vo dverách s tlačidlami umiestnenými v stredovej konzole, ale na to sa dá po čase zvyknúť. Z testovaných modelov by sme si vybrali asi naftový motor s mechanickou prevodkou, ktorý má výbornú cenu a jazdí úsporne.

Páčil sa nám informačný a zábavný systém v tomto vozidle a tiež sme ocenili veľký batožinový priestor. Škoda, že niektoré doplnkové aplikácie priamo od Peugeot nie sú zatiaľ na Slovensku plne podporované.

Opäť detail na dizajne, ktorý zamrzí – zadné dvere batožinového priestoru nemáte ako otvoriť okrem toho, že to urobíte tlačidlom na kľúčiku alebo páčkou z miesta vodiča. Ako to v lacnejších autách býva, ramená veka batožinového priestoru zasahujú priamo do k batožine.

V celkom hodnotení je to však auto určené na každodenné vozenie, pričom má výborný dizajn, poradí si s cestami na Slovensku a vaša peňaženka sa vám poďakuje. Ušetríte pri nákupe auta aj pri nákupe paliva.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu