Tak toto auto sme si naozaj vychutnali. Je to v prvom rade športové auto s výkonným motorom, ale zároveň je to auto plné technológií. Pozrite si ho aj v našom videu. Základná cena vozidla je 26 980 Eur, cena testovaného auta je 28 980 Eur. Na toto auto je poskytovaná predĺžená záruka 5 rokov alebo 100 000 km a doživotná garancia mobility. 

Vo výbave nájdeme FullLED svetlomety s LED denným svietením, trojramenný športový volant s multifunkčným využitím, 6-stupňovú automatickú DSG prevodovku s možnosťou manuálneho radenia pod volantom, športovo nastavený podvozok a dvojzónovú klimatizáciu Climatronic.

Škoda Octavia RS 2,0 je doslova obložená snímačmi všetkého druhu – parkovacie senzory vpredu aj vzadu, svetelný a dažďový snímač, našli sme aj ambientné vnútorné osvetlenie. V základnej výbave je systém ESC vrátane ABS, EBV, MST, AST, EDS, HBA, DSR, ESBS, XDS+, TPM a MKB.

 

V doplnkovej výbave testovaného vozidla je poťah sedadiel ALCANTARA/koža, je tu aj špeciálna časomiera pre športové výkony, 18-palcové disky GEMINI, prahové lišty, multimediálny systém CANTON s 10 reproduktormi, navigačný systém COLUMBUS a 9,2 palcový displej, LTE pripojenie + WLAN online služby na 3 roky. Navigáciu bolo možné ovládať cez smartfón a v navigácii sa nám veľmi páčil zabudovaný systém Google Earth. Veľmi dobrý je aj systém Skoda Connect, ktorým ľahko cez smartfón nájdete svoje auto na parkovisku alebo zistíte objem paliva v nádrži. Tá má objem 50 litrov. Adaptívny tempomat pracoval do rýchlosti 160 km/h.

Priemerná spotreba pri našom teste bola 8,4 km/h, určite sme však nejazdili na spotrebu. To by pri výkone motora a celkovom športovom nasadení bol hriech. Výrobca udáva spotrebu 6,6 litrov/100 km a maximálnu rýchlosť 249 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahnete za 6,8 sekundy.

Batožinový priestor je ohromný, ako to u Octavie býva zvykom. Má objem 590 litrov s možnosťou rozšírenia na 1580 litrov, plnohodnotná rezerva je na oceľovom disku. Pre cestujúcich vzadu je k dispozícii zásuvka 230 V a 2×USB porty. Miesta pre posádku je dosť, Octavia je veľké auto, jeho rozmery sú 4689 × 1814 × 1464 mm.

Celkovo ide o výborné auto s poriadnou multimediálnou výbavou a nadštandardným IT, ktoré si poriadne užijete.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu