Telekom overí zákazníka na základe jeho hlasu

  • Telekom ako prvý operátor na Slovensku prináša hlasovú biometriu
  • Jednoduché a bezpečné overenie volajúceho zákazníka
  • Aktivácia a zmena služieb na call centre bez overovacích kódov

 

Ako sme už informovali v priamom prenose, zákazníci Telekomu budú môcť od 20. mája 2015 využívať novú bezplatnú službu Hlasová biometria. Vďaka nej vybavia svoje požiadavky na zákazníckych linkách Telekomu rýchlo, pohodlne a bezpečne aj bez toho, aby si museli pamätať a uvádzať overovacie bezpečnostné kódy, ako napríklad PIN, PID alebo ID kód. Postačí im vlastný hlas.

Hlasová biometria predstavuje jedinečný spôsob overenia volajúceho na základe porovnania hlasu zákazníka s jeho hlasovým odtlačkom. Ten môže byť vytvorený len na základe súhlasu zákazníka.

TelekomHlasovaBio-3

Telekom je prvým telekomunikačným operátorom na Slovensku, ktorý takú službu svojim zákazníkom prináša. Okrem toho, že si zákazník vďaka Hlasovej biometrii už nemusí pamätať rôzne kódy a overenie hlasom mu ušetrí čas, služba má aj ďalšie výhody.

TelekomHlasovaBio-6

Jednoduchý prístup k svojim službám získa zákazník aj v prípade straty telefónu a potreby zablokovať SIM kartu – zákaznícka linka ho spoľahlivo overí aj pri volaní z akéhokoľvek iného telefónneho čísla. Hlasová biometria tiež umožní delegovať oprávnenia aj na iné osoby a zákazník sa tak (po prvotnom jednorazovom overení potrebnými kódmi) bude môcť overiť hlasom aj pri administrovaní služieb svojich blízkych.

TelekomHlasovaBio-7

O aktiváciu služby, teda o vytvorenie hlasového odtlačku, môže zákazník požiadať na Zákazníckej linke Telekom alebo v ktoromkoľvek Telekom Centre. Viac informácií na www.telekom.sk/hlasova-biometria.

150514 Hlasová biometria Telekom

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.