Ako ďalší z testovaných produktov sa v našej redakcii ocitla extra výkonná motorka BMW R nine T. Testovať ju je niečo ako sen. Je to motorka, ktorá vám doslova dáva krídla, ale musíte sa vedieť ovládať. Jej 81 kW (110 koní) motor s objemom 1170 cm3 a chladením vzduchom zvádza k tomu, aby ste skúsili to, čo ste ešte nikdy nevyskúšali. Len sa treba držať pri zemi. 

Táto motorka je typickým predstaviteľom tzv. naháčov, kedy máte všetko podstatné na to, aby ste si cestu vychutnali v jej prirodzenej kráse.

Nie je tu nejaká pokročila technologická výbava, z ktorej by ste načisto odpadli. Je tu vlastne len tachometer, meranie teploty, možnosť ohrevu riadidiel a tiež ABS. A to je tak zhruba všetko.

Vyhotovenie motorky je však také, že na nej môžete nechať oči. Remeselná práca je dokonalá, hotové umelecké dielo. Vy si tak naozaj vychutnáte každý kilometer.

Vzduchom chladený motor budete po zastavení motorky cítiť, ale to patrí k takejto motorke. Pocítite vietor a nakláňanie sa do každej zákruty je pre BMW R nineT Scrambler niečo ako prejav slobody. Celkovo je to drsná, nekonvenčná motorka, určená pre ľudí, ktorá chcú minimalistický motocykel.

Na sedadle sa sedí veľmi dobre, je kožené a môžete mať vyhotovenie aj pre dvoch cestujúcich. Motorka sa dá ďalej pri objednaní špecifikovať, čo si na nej budete priať.  Na prvý pohľad vás zaujme aj veľká hliníková nádrž a terénne pneumatiky. Cena tohto motocykla je okolo 15 000 Eur.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu