Toto auto sme chceli vyskúšať už skôr. Je to model, ktorý dobre kombinuje výhody hybridného automobilu, keďže na batériu prejde celkom dlhú vzdialenosť a pritom nie je obmedzený len na používanie elektrického pohonu.

Prešli sme s ním na jednu plnú nádrž asi 1100 km, pritom sme ho nabíjali toľko krát, koľko to len bolo možné. A o tom toto auto aj je – ak máme doma a v práci elektrickú zásuvku, vystačíte sa často počas celého dňa s elektrinou.

Celkový výkon benzínového motora je 77 kW/105 koní, objem palivovej nádrže na benzín je 43 litrov. Elektrický motor má výkon 45 kW/61 koní, batéria je Li-Ion, jej kapacita je 8,9 kWh. Z úplne prázdneho stavu sme ju nabíjali asi 4,5 hodiny. Celková spotreba je na dlhých tratiach okolo 4,6 litra/100 km. Maximálna rýchlosť bola pri našom teste niekde nad 172 km/h.

Polomer otáčanie je 5,3 metra, objem batožinového priestoru 446 litrov, po sklopení zadných sedadiel sa zvýši 1401 litra. Takto je možné prenášať aj veľké bremená.

Nabíjanie automobilu je možné pomocou dodávanej nabíjačky, poistka na príslušnú zásuvky by mala byť 13 A. Zásuvku z napájacej súpravy nie je možné vytiahnuť, pokiaľ je auto zatvorené. O stave nabíjania informujú tri modré svetlá umiestnené na palubnej doske.

Nabíjacia stanica sa dá pohodlne prenášať napr. v kufri auta. K dispozícii je aj prenosná taška na túto súpravu. Palivová nádrž je na rovnakej strane ako zásuvka na nabíjanie vozidla.

K dispozícii je bezdrôtové nabíjanie štandardu QI (napr. telefóny Samsung alebo iPhone 8 a X), prehľadná cúvacia kamera, podpora Android Auto a Apple CarPlay. Hudobný systém je Infinity, hrá celkom dobre.

Cena Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid je 31 990 Eur, cena testovaného vozidla je 32 489 Eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu