Túto novinku sme si v redakcii naozaj užili. Zhodou okolností sme mali počas testovania pomerne náročný týždeň a s Konou sme prišli viac ako 1800 km. Boli sme s ním v Prahe, vo Viedni ale aj na strednom Slovensku. Ani raz Kona nezaváhal, odviezol nás pohodlne a okolo seba budil patričnú pozornosť.

Kona je najnovší prírastok v stajni Hyundai, je to tip na auto do mesta, ktoré dobre vyzerá a jeho štartovná cena je od 14 490 Eur. My sme mali na test jedno z najvybavenejších vozidiel, tu je samozrejme cena vyššia.

Dizajn

Kona vychádza zo spojenia štýlu a výkonu. Vidíte v ňom prikrčené zviera pripravené na skok s výraznou kaskádovitou maskou chladiča. V zásade je to kompaktné SUV, v našom prípade s trojvalcovým benzínovým motorom 1.0 T-GDI. Na test sme mali verziu v efektnej limetkovej farbe a vyzerá naozaj veľmi dobre hlavne s čiernou strechou. K tomu pripočítajte aj zadný spojler a športové strieborné lišty.

Hneď si všimnete disky z ľahkých zliatin, ďalej rozmer pneumatík R17 ako i veľkú prednú chrómovanú masku. Mali sme verziu s Bi-LED svetlometmi a veľmi sa nám páčil automatický systém prepínania diaľkové/tlmené svetlá.

Technologická výbava

V našom vozidle je veľký 8-palcový displej, ktorým ovládate multimediálny systém a získavate informácie o trase alebo vozidle. Tiež sa tu zobrazuje obraz z farebnej cúvacej kamery spolu s dynamickým navádzaním. Súčasťou výbavy v našom prípade nebol vlastný GPS systém, ale dá sa prikúpiť aj s pripojením na internet. Výrobca zakomponoval aj aplikácie ako Android Auto a Apple CarPlay, pomocou ktorých dostanete napr. údaje z navigácie zo smartfónu na displej v palubnej doske. Stačí na to príslušný prepojovací kábel, ktorý sa pripája do USB portu. Pripomeňme, že aplikácia Android Auto nie na Slovensku podporovaná, ale nainštalovať a použiť sa dá. Príjemný je aj 4,2-palcový displej v združenom prístroji, ktorý pekne ukazuje údaje o trase a vozidle. K dispozícii máte dva adaptéry na 12 V,USB port a jack port na externý vstup zvuku.

Z noviniek, ktoré si môžete prikúpiť je tu Head-ap displej, ktorý premieta vybrané údaje na čelné sklo. Údaje ako rýchlosť vozila alebo navigačné povely sa vám tak budú premietať priamo pred oči. Podobne je tu možnosť objednať si prémiový audio systém KRELL, celkovo je tu zabudovaných 6 reproduktorov. Ocenili sme je systém na bezdrôtové nabíjanie mobilu (štandard Qi), pričom priestor pre nabíjanie bol dostatočne veľký aj pre náš Samsung Galaxy Note 8.

Motor a prevodovka

V našom prípade sme mali benzínový motor s objemom 998 cm3 v kombinácii so 6-stupňovou mechanickou prevodovkou. V tejto kombinácii nás Kona prekvapil svojím výkonom, auto je celom dynamické a do rýchlosti okolo 140 km/h sa cíti. Výkon motora v tejto verzii je 88 kW (120 koní). To bola aj najvyššia rýchlosť, ktorú sme testovali, výrobca pritom uvádza maximálku 181 km/h. Auto môže byť vybavené aj benzínovým motorom 1.6 T-GDI a v tejto kombinácii môžete mať aj 7-stupňovú automatickú prevodovku. Objem palivovej nádrže je vždy 50 litrov.

Interiér

Limetkové farebné vyhotovenie sa pretavilo aj do vnútra a to vyzerá veľmi dobre. Limetkové sú tak bezpečnostné pásy, orámovanie ventilačných otvorov, časť na palubnej doske a limetkové pásy nájdete všité aj v sedadlách s textilným čalúnením. Takto je prešitý aj kožený obal volantu. K dispozícii je tiež červené, sivé a oranžové prešívanie. Odporúčame vám prikúpiť si výbavu Smart Pack za 400 Eur, čo predstavuje inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom, imobilizér a alarm. Hlavne na pohodlné štartovanie si zvyknete hneď.

Vo vnútri je dosť odkladacích priestorov, kufor má v základe 361 litrov, čo nie je veľa. Sklopením zadných sedadiel získate objem 1143 litrov a prenášať môžete aj dlhšie predmety. Kona má dvojité dno batožinového priestoru a nájdete tu aj dojazdové koleso. Predné sedadlá sú vyhrievané, zadné nie. Priestor vzadu je na dlhšie cesty skôr pre deti, na kratšie vzdialenosti sa odvezú aj dvaja dospelí. Vo výbave je automatická klimatizácia s nastavením želanej teploty pre vodiča a spolucestujúceho.

Základná cena: 14 490 Eur, cena testovaného vozidla 26 590 Eur

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu