Ďalšie auto, ktoré sa dostalo do našej redakcie je Hyundai Tucson 2.0 CRDI. Bolo vybavené peknou kôpkou technológií, výborne sa v ňom jazdilo a počas testu sme s ním najazdili vyše 1000 km. Video sme nakrútili na Štrbskom plese a úžasnej atmosfére.

Nový Tucson je auto, ktorým spoločnosť Hyundai dokázala, že vie pripraviť vozidlo, ktorým vyrazí dych aj náročnému európskemu zákazníkovi.

HyundaiTuscon

Voči modelu Hyundai iX35 je to auto modernejšie, krajšie, má viac technologickej výbavy a mnohým ľudom sa na prvý pohľad páči. Zmena je tu zvonka ale aj zvnútra.

HyundaiTuscon-2

Vonkajšia úprava je zameraná na zníženie odporu vzduchu a agresívny vzhľad pripomínajúci prikrčené zviera. Vpredu je veľká maska chladiča s výrazným logom výrobcu, nové sú časti okolo kolies, zadný spojler a znížený je aj sklon čelného skla.

HyundaiTuscon-11

Efektné sú disky z ľahkých zliatín, v našom prípade to bolo 19-palcové disky. Rovnako vás upútajú LED svetlomety. ale aj vynovené zadné svetlá.

HyundaiTuscon-12

Zvnútra je priestoru na rozdávanie. Objem batožinového priestoru je 513 litrov, sklopením zadných sedadiel získate objem až 1503 litrov. Sedadlá sa dajú sklápať v pomere 1/3 a 2/3, sklápanie je automatické.

HyundaiTuscon-5

Elektrický kľúč v našom prípade umožnil aj automatické otvorenie zadných dverí. Stačilo s kľúčom vo vrecku počkať 3 sekundy v blízkosti zadných dverí a tie sa začali otvárať. Vnútornú výbavu sme mali v čiernom koženom vyhotovení na výber je aj efektný vínovočervený variant. Tiež si môžte zapriať strešné okno.

HyundaiTuscon-6

Sedadlá sme mali vyhrievané vpredu aj vzadu, vpredu bola aj ich ventilácia. Zadné sedadlá mali nastaviteľný sklon. Potešilo nás aj vyhrievanie volantu. Navigačný systém bol od firmy TomTom s intuitívnym hľadaním cieľa cesty a tiež so službou TomTom Live.

HyundaiTuscon-7

Automatická 6-stupňová  prevodovka je presná, páčila sa nám aj elektronická parkovacia brzda. Režim prepínania umožnil aj športový jazdu, čo zmenilo režim prevodovky a tiež odpor volantu. Mali sme auto s 2-litrovým vznetovým motorom CDRI s výkonom 136 kW, čo celkom stačí na slovenské cesty. Je to štvorkolka, v prípade šmykľavej cesty sa prenesie hnacia sila viac na zadné kolesá.

HyundaiTuscon-8

Z technológií je tu systém na blížiace sa priečne sa pohybujúce vozidlá pri cúvaní, detekcia auta v mŕtvom uhle ale aj systém asistencie pri pozdĺžnom alebo priečnom parkovaní. Samozrejme, je tu bluetooth pripojenie mobilného telefónu a tiež systém hlásenia prekročenia jazdných pruhov.

HyundaiTuscon-9

Páčilo sa nám aj rozpoznávanie dopravných značiek ako je obmedzená rýchlosť alebo zákaz predbiehania. Rovnako sú v prednom paneli zobrazené aj navigačné povely.

HyundaiTusconPredny

Cenníková cena testovaného vozidla je 32 290 Eur + 1600 Eur doplatok za automatickú prevodovku. Aktuálne je však na tento model akcia – cena presne v tejto farbe a rovnakej výbave je teraz 32 890 Eur. Základná cena Hyundai Tucson je 18 990 Eur.

TIP: Na cestách v Bratislave presedíme ročne navyše takmer 5 dní

VIDEO TOUCHIT: Na cestách v Bratislave strávime ročne o 117 hodín navyše voči tomu, keď by boli cesty voľné. V aute tak za rok presedíme skoro 5 dní zbytočne

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu