Tak toto je je tak trochu iné auto, ako sme zvyknutí. Volvo XC60 je aktuálna novinka s úžasným dizajnom, plná technológií. Celkové označenie testovaného modelu je XC60 T8 eAWD R-Design. 

Všimli sme si ho už na jeho predstavení na tlačovej konferencii v Bratislave. Výborne vyzerá zvonka, páčil sa nám vnútorný priestor plný kože, prémiových materiálov a chromovaných prvkov. Centrum ovládania je v podstate tablet, na ktorom sú všetky možnosti ovládania. Audio súprava je Bowers & Wikins s výkonom 1100 W.

Motoricky je to hybridné auto, ktoré kombinuje benzníový motor s objemom 1959 cm3 s elektrickým motorom s dojazdom cez 30 km. Najvyšší výkon pohonnej sústavy je 300 kW (407 koní). Výrobca udáva priemernú spotrebu 2,1 litra/100 km, my sme pri dlhodobom teste namerali okolo 6,5 litra/100 km. Prevodovka je automatická a 8-stupňová. Veľa môžete ušetriť tým, že auto bude pri každej príležitosti nabíjať, potom vám spotreba naozaj klesne, ak sú vaše cesty skôr krátke.

Auto sme mali v bielej farbe s perleťovým lakom, čalúnením v kombinácii textil/Nappa koža, interiér bol hliníkový R-Design a k tomu 21-palcové kolesá. Predné svetlá LED s aktívnymi diaľkovými svetlami dobre osvetľovali cestu v noci a nie protiidúce autá. K tomu pripočítajte čalúnenú palubnú dosku s prešitím, výborný 360-stupňový pohľad zhora, adaptívny tempomat a elektricky ovládané piate dvere.

K bezpečnosti prispieva grafický head-up displej, automatický parkovací asistent a stráženie prekročenia jazdného pruhu. Základná cena Volvo XC60 je 47 400 Eur, cena testovaného vozidla bola 90 020 Eur. Zdá sa to síce veľa, ale Volvo XC60 si túto cenu obháji. Zvezenie je to parádne, doslova cítite bezpečnosť, ktorým je Volvo povestné. A celý hudobný systém to podčiarkuje, hlavne ak si nastavíte koncertnú sieň. Naozaj zážitok jazdiť, toto auto sme nechceli vrátiť.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu