Nabúrané auto, zatečený byt, či zlomená noha na dovolenke pri mori – na nahlásenie poistnej udalosti už nepotrebujete čakať na spojenie s operátorom na infolinke, ani vypisovať množstvo formulárov. Stačí pár klikov na vašom smartfóne, tablete či počítači a vaša poistná udalosť je nahlásená poisťovni.

Takúto jednoduchú a rýchlu komunikáciu klienta s poisťovňou ponúka nové webcentrum nahlasovania škôd, ktoré koncom apríla spustila Allianz – Slovenská poisťovňa pre všetky poistné udalosti. Online hlásenie škôd obsahuje len pár krokov. K vytvorenej udalosti môže priamo priložiť potrebnú dokumentáciu v elektronickej podobe, napríklad naskenovať potvrdenie od lekára alebo odfotiť poškodené auto. Aplikácia klientovi odporučí, aké doklady sú zvyčajne potrebné pre riešenie konkrétneho typu udalosti. Následne prípad preberie priamo likvidátor v poisťovni, ktorý ho ďalej rieši.

 

Dizajn Webcentra je navrhnutý tak, aby jeho služby mohli klienti využívať prostredníctvom webstránky www.allianzsp.sk z mobilných zariadení (smartfón, tablet) alebo počítač.

Vybavenie už do 24 hodín

Najväčšou výhodou online nahlasovania poistných udalostí pre klienta je komfort a rýchlosť nahlásenia škody a rýchlosť jej vybavenia. Novú formu online hlásenia škôd spustila Allianz – SP už v marci 2015, a to pre škody v životnom poistení. Po novom môžu klienti nahlásiť online všetky poistné udalosti.

Zistite stav poistnej udalosti kedykoľvek

Každý klient, ktorý svoju poistnú udalosť nahlási cez webcentrum, si môže v ktoromkoľvek okamihu zistiť stav jej riešenia. Na základe čísla, ktoré klient dostal po hlásení škody, sa môže prihlásiť do aplikácie, ktorá ho bude informovať o stave riešenia jeho poistnej udalosti, prípadne o požadovaných dokumentoch potrebných k jej vybaveniu. Digitalizované dokumenty ako fotografie dokumentujúce škodu, naskenované doklady či lekárske správy potom môže klient cez aplikáciu dodatočne vkladať do systému a likvidátor s nimi môže ihneď pracovať.

mObhliadka

Významnou technologickou novinkou bolo spustenie ambiciózneho projektu mObhliadka v roku 2013, ktorý kompletne zmenil organizáciu vykonávania obhliadok poistných udalostí jej centralizovaním. MObhliadka je kombináciou mobilnej aplikácie v telefóne špecialistu pre obhliadky, služieb Google Maps a informácií z GPS vo vozidle. V minulosti sa obhliadkari a technici pre prihlásenie do systému a prijatie a naplánovanie nových prípadov museli vždy vrátiť na pracovisko, čím sa doba kontaktovania klienta predlžovala.

Obhliadka priamo v autoservise

Šetrenie času a peňazí našich klientov umožňuje aj spolupráca servisov a poisťovne na báze bezobhliadkových zmluvných servisov. Vďaka nim tak pri nehode nemusíte merať cestu so svojim vozidlom do poisťovne, kvôli obhliadke škody a následne do servisu, ale je vám doporučený vhodný servis. Ten vykoná nielen opravu vozidla, ale aj obhliadku poškodeného vozidla vlastnými pracovníkmi servisu. Klient má tak všetky služby pod jednou strechou, nemusí riešiť zložité vybavovanie na viacerých miestach a jeho poistná udalosť je vyriešená jednoduchšie, profesionálnejšie a rýchlejšie. V súčasnosti ponúka Allianz – SP  svojim klientom na výber až 345 bezobhliadkových zmluvných servisov po celom Slovensku a to od najdostupnejších značiek až po značky najvyššej triedy.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu