Testovali sme divokú mačku, športový automobil BMW 230i Coupe. Toto auto okamžite púta na seba pozornosť, aj obsluha na čerpacej stanici nás poprosila, aby si ho mohli zvnútra pozrieť. Prispieva k tomu agresívna farba, nevšedne navrhnutá karoséria, výrazné nasávacie otvory a sila motora.

Toto auto je vybavené benzínovým motorom BMW TwinPower Turbo technology s objemom 1998 cm3, je to 4-valcový motor s výkonom až 185 kW a to je na jazde aj poriadne cítiť. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h je za 5,8 sekundy.

Prevodovka je samozrejme automatická s možnosťou manuálneho radenia páčkami pod volantom. Je to 8-stupňová prevodovka. Maximálna rýchlosť je 250 km/h. Páčil sa nám informačno zábavný systém, pričom po spárovaní s mobilným telefónom máte aj možnosť prevádzkovať niektoré doplnkové aplikácie ako je napr. audioprehrávač, ďalej hľadanie zaujímavých miest v okolí cesty alebo analyzátor jazdného režimu EcoPro.

Miesta vzadu ja tak športovo, dá sa sem dostať, ale na dlhodobé cestovanie do nie je. Predsa len je to športové auto.Podľa výrobcu je spotreba v meste 7,4 litra/100 km, mimo mesta 5,0 litra/100 km a kombinovaný spotreba je 5,9 litra. My sme počas testu jazdili pri teplote -12 °C a auto sme nijako nešetrili. Naša spotreba bola okolo 10,3 litra /100 km.

Vo vozidle je všetko orientované na vodiča, ten je centrom záujmu a na neho sú namierené všetky ovládacie a informačné prvky.

Vo vozidle je použitý systém BMW EfficientDynamics, ktorý umožňuje aj priebežné nabíjanie batérie. Tá má kapacitu 80 Ah a je umiestnená v zadnej časti vozidla v batožinovom priestore.

Mobilná aplikácia tiež umožňuje po vypnutí motora zistiť niektoré údaje napr. o stave paliva v nádrži ale tiež aj doinštalovať niektoré aplikácie do vozidla.

Celková cena vozidla je vrátane servisu na 5 rokov/100 000 km v hodnote 53 950 Eur.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu