Automobil Škoda Superb laurin & klement sme testovali týždeň a urobili sme na ňom 1023 km. Za ten čas sme napojili mobilný telefón, stiahli aplikácie od Škodovky a vyskúšali ako sa používajú. Tieto aplikácie fungujú pre platformu Android aj iOS. My sme počas testu používali telefón Samsung Galasy S6 edge.

Na test sme mali vozidlo s výkonom motora 140 kW, je to dízlový motor s objemom 2.0. Priemerná spotreba počas jazdy bola okolo 7,2 l/100 km.

SuperB-1Dizajn auta zaujímal všetkých naokolo, je to elegantná limuzína s pohodlným zvezením.SuperB-2Vo vnútri sú kožené sedačky, tie je možné zohrievať a aj odvetrávať. Auto bolo vybavené aj strešným oknom s elektrickým otváraním.SuperB-3Prevodovka bola 6-stupňová a automatická, mali sme aj kožený poťah volantu. SuperB-4Potešil nás objem batožinového priestoru, ktorý sa ešte dá zväčšiť sklopením zadných sedačiek. Tie sa sklápajú automaticky ovládaním v zadnej časti auta. SuperB-5Maximálna rýchlosť automobilu presahuje 200 km/h. Zrýchlenie však nie je typicky športové a to ani pri zaradení športového profilu jazdy. SuperB-9Výborná je technologická výbava. Auto sme mali vybavené aj technológiou SmartGate, ktorá umožňuje pripojiť automobil na smartfón cez Wi-Fi rozhranie. Po pripojení USB káblu potom môžete využiť aj MirrorLink, teda zrkadlenie obsahu obrazovky s mobilných telefónom.SuperBFacebookPomocou aplikácie Škoda MFA-Pro si môžete upraviť vzhľad 8-palcového displeja s tým, že siu naprogramujete jednotlivé ukazovateľe – napr. otáčky, rýchlosť ale aj svietenie či teplotu motora. SuperB-MirrorLinlkAnimovaná je aj situácia pri nastavení klimatizácie vozidlaSuperBKlimatizaciaPriebežne môžete sledovať aj ekológiu pri prevádzke autaSuperBKEkologikaRovnako tak máte k dispozícii viacero ukazovateľov z palubného počítačaSuperBInfoAutoCúvacia kamera poskytovala jasný obraz, pri silnom daždi však bolo vidno cez ňu horšie.SuperBKCuvaciaKameraVýber rozhlasových staníc sa dal realizovať pomocou veľkých obrázkov s logami stanícSuperBRadioNa zadných sedadlách je dostatočne veľa priestoru a našli sme tu aj elektrickú zásuvku na 230 V. Rovnako sú zadné sedadlá vyhrievané a dá sa v tomto priestore nastaviť vlastná teplota.SuperBZasuvkaVzaduNašli sme tu aj držiak na smartfón alebo tablet. SuperB-TabletCelkovo je Superb laurin & klement automobil s najlepšou technologickou výbavou, akú sme zatiaľ v redakcii touchIT testovali.SuperB-8

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu