Kia a Hyundai by mali ponúknuť tieto funkcie už v roku 2019.

Portál Engadget informuje, že Hyundai a Kia ponúknu vo svojich vozidlách virtuálneho asistenta, ktorý je poháňaný umelou inteligenciou. Malo by sa tak stať už v roku 2019 a obe automobilky využijú technológiu spoločnosti SoundHound, ktorá v minulosti vytvorila aplikáciu na rozpoznávanie pesničiek. V poslednej dobe sa však venuje vývoju virtuálneho asistenta s umelou inteligenciou.

Takzvaný Intelligent Personal Assistant by mal dokázať konkurovať riešeniam, ako je Siri či Google Asistent a mal by vedieť navrhnúť cieľ vašej cesty na základe informácií z kalendára alebo v závislosti od vašich zvyklostí a predchádzajúcich ciest. Tiež by mal ponúknuť vzdialenú komunikáciu s autom, ovládanie inteligentnej domácnosti či poskytovať informácie o počasí a novinkách zo sveta.

Intelligent Personal Assistant sa objaví na výstave CES v Las Vegas. Jeho testovanie v reálnej prevádzke je naplánované na rok 2018 a komerčného nasadenia by sa mal dočkať v už spomenutom roku 2019. Automobilky tvrdia, že v roku 2025 by malo byť vybavené virtuálnym asistentom každé vyrobené vozidlo.

Okrem automobiliek Kia a Hyundai majú s technológiami virtuálneho asistenta plány aj Toyota či Honda. Tí prezentovali niekoľko konceptov využitia. Ford spolupracuje s Amazonom a videli sme aj prezentáciu asistentky Cortana, ktorá by mala byť súčasťou vozidiel Volvo, BMW a Nissan.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Microsoft ukázal, ako funguje Cortana v reproduktoroch aj v automobiloch. Upozorní na pripomienku alebo zhrnie dôležité informácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu