Technologická konferencia sa tento rok po prvýkrát konala v on-line priestore.

VMware ako svetová špička v poskytovaní cloudových riešení a virtualizácie ukázala nové smerovanie v oblasti podpory veľkých aj menších hráčov na trhu. Zamerala sa na rozšírenie možností cloudových služieb, aplikácií, hybridného cloudu ako aj nástrojov na zlepšenie bezpečnosti (Carbon Black Cloud).

„Firma zaznamenáva rast aj na Slovensku.“

Firma ako taká je síce vysoko technologicky zameraná, no jej služby môže využívať hociktorá firma to potrebuje. Či už potrebuje vyvíjať aplikácie, používať virtuálne servery bez potreby ich skutočne vlastniť alebo hľadá riešenie na prevádzku pobočiek svojej firmy.

Takto jej služby používa okrem takých firiem ako Amazon, Google alebo napríklad telekomunikačných operátorov aj organizácia Feeding America na potravinovú pomoc ľuďom.

V čase keď firmy hromadne prechádzali na prácu z domu a potrebovali riešiť veci na diaľku, stúpala potreba využívať aktuálne riešenia. Niekedy však táto potreba stúpala o stovky percent.

Na to, aby ste mohli po celom svete medzi sebou komunikovať a takisto, aby sa mohli žiaci vzdelávať, slúžil obľúbený nástroj na komunikáciu s názvom Zoom. Aj táto firma využila možnosti VMware v čase, keď potrebovali zabezpečiť pripojenie pre radovo milióny používateľov navyše.

Aktuálne nie je téma o digitalizácii a virtualizácii taká, ako pred rokmi. Teraz už firmy používajú cloudové riešenia prirodzenejšie, než v minulosti. Preto nie je táto téma o tom či virtualizovať ale akým spôsobom. Firmy chcú využívať bezpečné multi-cloudové riešenia.

Akákoľvek aplikácia na akomkoľvek zariadení – presne toto je výsledkom snahy VMware ako poskytovateľa riešení pre bezpečný cloud, úložisko alebo servery. To všetko pripravené tak, aby rozbehnutie nového servera trvalo minúty, podobne ako sekundy pri potrebe navýšiť výkon alebo dátové sklady.

Aktuálna situácia okolo nového typu vírusu podnietila konať firmy tak, aby poskytli svoje riešenia vo forme multi platformových aplikácií viac ako inokedy. Vízia je teda jasná a smeruje k stratégii VMware Multi-Cloud. Sám generálny riaditeľ, Pat Gelsinger, hovorí o „Any Application on Any Cloud“.

V rámci tohto smerovania si spoločnosť drží stratégiu, aby aj open-source komunita mohla čo najjednoduchšie a najrýchlejšie implementovať svoje aplikácie. To vďaka Kubernetes. Rovnako v spojení s Tanzu je jednoduchšie implementovať aplikácie pre rôzne cloudové služby a prostredia.

Vlastne ide o systém, ktorý má zabezpečiť čo najjednoduchší prechod medzi prostrediami, operačnými systémami a to pri adekvátnej bezpečnosti. Ak už je kód raz napísaný, netreba strácať čas jeho prepisovaním pre inú platformu. Aj preto je vSphere a Kubernetes ideálne na riešenie cloudových potrieb pre developerov.

Zástupcovia VMware však sami tvrdia, že inovácie by robili bez ohľadu na konkrétnu situáciu vo svete. Venujú sa cloudovým službám roky a toto pre nich nie je nová situácia. Vlastne na prácu na diaľku, ak to takto zjednodušíme, je firma svojimi riešeniami pripravená už dávno.

„VMware ako reakciu na pomoc firmám v ťažkých časoch navyšoval počty licencií pre svojich zákazníkov. Takto umožnil, aby zamestnanci firiem mohli pracovať z domu.“

Firmy vyžadujú čoraz viac služieb a tiež vysokú možnosť variability v závislosti od situácie.

Dnes potrebujete automatizáciu procesov a no a takisto potrebujete bezpečnosť. To všetko je základom princípu služieb VMware . Je jasné, že multi-cloud alebo hybridný cloud by bez tejto symbiózy fungovať nemohol. To všetko s napojením na umelú inteligenciu.

V tomto smere firma spolupracuje s výrobcom grafických kariet NVIDIA a cez technológiu NVIDIA BlueField-2 ponúkajú ochranný systém založený na AI. Hlavným poslaním je, aby VMware poskytol silné zabezpečenie aj vtedy, keď sa využívajú výpočtovo náročné procesy a používatelia neboli obmedzení pri svojej práci pri detekcii narušenia. Bežné riešenie by totiž spotrebovalo mnoho výkonu, ktorý je potrebný napríklad na prácu v 3D aplikácii.

Obrázky: VMware

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Nechajte nám správu